TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Fiyatlar覺 ve D繹viz Kuru Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Fiyatlar覺 ve D繹viz Kuru Hakk覺nda

Mesaj jdredd » 05 Au 2011, 12:20

Merhabalar,
Uzunca bir s羹redir keyifle forumu ve yaz覺lanlar覺 takip ediyorum, ger癟ekten hem kaliteli hem de bilgi a癟覺s覺ndan gayet dolu bir forum, hem y繹neticileri hem de payla覺mda bulunarak geliimi salayanlar覺 kutlar覺m.

Bu benim ilk konum ve ilk yaz覺m olacak, o y羹zden s羹r癟-羹 lisan eylersek affola. Benim sizlerin fikirlerini almak istediim bir nokta var. Haziran ay覺nda iki adet saat alacakt覺m ancak kurlara dikkat etmemitim, bakt覺覺mda frang覺n 0,20 ila 0,25 puan y羹kseldiini g繹rd羹m. Ben de bir s羹re sonra biraz azal覺r diye al覺m覺 erteledim, temmuz sonu 1,90'ken tekrar "d羹er" tahminimden dolay覺 beklemeye ge癟tim ve u an kur 2,35 :D Dolay覺s覺yla bu sefer dedim ki tahminde bulunmaktansa istiare yapmak daha anlaml覺 olur. Kurun ileri ya da geri gidip gitmeyeceini kestirmek 癟ok 癟ok zor, bunu biliyorum ancak bundan saat癟ilerin de etkilenmi olduunu d羹羹n羹yorum. En az覺ndan 襤svi癟re h羹k羹metinin kurun gidiat覺ndan rahats覺z olmas覺, ihra癟 ettii mallar覺n azalmas覺 kayg覺s覺ndan dolay覺s覺yla ayn覺 kayg覺 saat癟ilerde de olabilir. Neticede 4000 frank olan saat birka癟 ayl覺k periyotlarda 1,70'ken 6.800TL, 1,90'ken 7.600 TL, 2,35 iken 9.400TL oluyor ki benim sat覺n almam覺 engelleyen bir durum var ortada.

Saat al覺m覺 i癟in bakt覺覺mda ya kur olduk癟a d羹ecek ki bu tamamen belirsiz bir durum. Ya bu durumu kabullenip bundan sonra fiyatlar bu seviyede dola覺r dolay覺s覺yla saat al覺m覺 yap覺lacaksa b繹yle deerlendirmeli, beklemenin bir anlam覺 yok diyeceim ya da saat癟ilerin bu duruma m羹dehale edip (ki rahats覺z olduklar覺n覺 var say覺yorum belki de yan覺l覺yorumdur, mutludurlar bu 癟覺k覺tan) mesela kur sabitleme ya da liste fiyatlar覺nda indirim sunmalar覺n覺 bekleyeceim (ki bu da tamamen benim d羹羹ncem, b繹yle bir durum olas覺 m覺 bilmiyorum).

Biraz uzun oldu, kusura bakmay覺n ancak nas覺l ki forumdaki arkadalar forumu gezip tart覺malara kat覺larak alacaklar覺 saati belirliyor, olumsuz durumlardan ka癟覺n覺yorlarsa, bence bu konuda da bir tart覺ma olmal覺 ve ne alaca覺m覺z覺 belirledikten sonra " ne zaman" alaca覺m覺z覺 da belirlememiz gerekir, bu belirsiz ortamda beyin f覺rt覺nas覺 faydal覺 olur kanaatindeyim.

Sayg覺lar, selamlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
jdredd

Kay覺t: 16 Nis 2011, 16:31

Re: Saat Fiyatlar覺 ve D繹viz Kuru Hakk覺nda

Mesaj herofb » 05 Au 2011, 12:28

bu duruma bir cevap bulunabilirse hepimiz 癟ok sevineceiz.

a癟覺k癟as覺 u an i癟in yeni bir sipari vermek 癟ok 癟ok zor olur fakat vitrinde duran bir saat eski kurdan ithal edildii i癟in liste fiyat覺ndan 癟ok ciddi indirimler al覺nabilir

繹rn:Dou bile y覺l sonu olarak maazada duran baz覺 ara癟lar i癟in %35'e varan (hatta baz覺 modellerde daha y羹ksek) verdi
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj drk » 05 Au 2011, 14:36

Maalesef durum t羹ketici a癟覺s覺ndan i癟ler ac覺s覺 ancak bu durumdan bayiiler de memnun deil. Sonu癟ta biz alm覺yorsak onlarda 羹r羹n satam覺yor demek. ok deil birka癟 ay 繹nce frank覺n 1,50 seviyesinden olduunu hat覺rl覺yorum. K覺sa s羹rede frankla sat覺lan saatlere %50 zam gelmi oldu. Herojd'dun da dedii gibi d羹羹k kurdan ithal edilmi 羹r羹nlerde belki daha 癟ok indirim al覺nabilir. TL ve dier para birimlerinden sat覺lan saatler bu durumdan imdilik fazla etkilenmedi.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj Clk » 05 Au 2011, 14:56

Ben olaya cok farkli bir acidan yaklasmak istiyorum.

Yurdum insani spek羹lasyon ve risikoyu sever; ayni zamanda da cok bilgilidir. Her vatandasimizin teknik direkt繹rl羹kten anladigi gibi yine hepimiz maliye ve finans uzmani sayiliriz. Bu bilgi birikimini elde etmek senelerimize mal olmustur. D羹s羹nsenize literat羹r degeri tasiyan kitap okumadan, 羹st d羹zey kaliteli medya yerine paparazzi programlarinda kimin seyi kim neresinde seyrederek ve sadece kulaktan dolma bilgiler ile edinmis oldugumuz bu birikim kendisini yine 羹lkenin ekonomik dengelerinde de g繹stermektedir... Neyse ben b繹yle devam edersem sonu k繹t羹 olacak :D

Uzun lafin kisasi... T羹rkiye Cumhuriyeti 80 senede yapmis oldugu toplam borcu 2 sene gibi kisa bir s羹rede 2 katina daha sonraki senelerde de kat kat fazlasina tasinmis bulunmakta ve cari acik gecen seneye oran ile yaklasik %115 artmis bulunmaktadir. Gectigimiz haftalarda piyasalarda yasanan d繹viz hareketliliginin yurtdisinda ki krizler ile hicbir alakasi olmayip; bu hareketlilik reel bir deval羹asyona isaret etmektedir. Dolayisi ile paramiz yine deger kaybetmis ve deger olarak 羹lke muhasebesinin hak etmis oldugu noktaya gerilemistir.

Bu da demektir ki; CHF, Euro yada USD bir kac ay 繹nce ki seviyesine gerilemeyecek ve merkez bankasinin m羹dehaleleri ile 羹c asagi bes yukari bu d羹zeylerde seyredecektir.

Sorunun benim tarafimdan cevabi ise Drk ve Herojd ile ayni y繹nde. Vitrin modellerine saldirmak :D ve kopartabildigimiz kadar indirim kopartmak ;)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj jdredd » 05 Au 2011, 15:02

Hmm yani sizin g繹r羹羹n羹z, yeni saatlarde (vitrinde olmayan) bu fiyatlar覺n ge癟erli olaca覺, ellerinde mevcut olanlarda ise indirim al覺nabilecei, bu durumda kur sabitleme ya da liste fiyat覺 indirimi gibi durumlar覺 olas覺 g繹rm羹yorsunuz san覺r覺m. Asl覺nda 繹yle de enteresan bir durum var ( ya da bana enteresan geliyor) zaten %20-25 nakitte indirim yap覺yorlar. Kurdan dolay覺 saat % 50 deerlenmiken, bayii jest yaparak indirimi % 30'a 癟ekmi olsa da 癟ok birey ifade etmiyor asl覺nda, 癟羹nk羹 saat %40-50 pahal覺la覺rken ilave indirim % 5 artm覺 oluyor :) asl覺nda son 15 g羹n denemedim ancak kur 1.93 iken (temmuz ortas覺 gibiydi san覺r覺m) Omega i癟in bir bayii eskiden verdii indirim oran覺n覺 verdi, ekstra bir indirim vermedi, bir dier bayii ise kuru da 1.96'dan hesaplad覺 :) 襤tiraz etmeme ramen bizde 繹yle g繹r羹n羹yor dedi ki saatleri almak 羹zere gitmitim. O y羹zden "belki de bu 癟覺k覺tan memnunlard覺r" dedim, m羹teri say覺s覺nda azalma fazla deilse karlar artm覺t覺r diye d羹羹n羹yorum. San覺r覺m en makulu art覺k fiyatlar覺n bu ekilde olduunu ve olaca覺n覺 kabullenmek :x
Kullan覺c覺 avatar覺
jdredd

Mesaj Clk » 05 Au 2011, 15:07

Hayir!!! Tam olarak 繹yle degil.. rnek :

Diyelim ki X marka saat 2000 CHF saat vitrin saati ve bayii bu saati 1,7 kur 繹deyerek aldi. 3400 TL bedel.

Bu bedel 羹zerinden %25 indirim ne eder 2550 Tl.. ben diyorum ki bug羹n羹n sartlarinda bu saati 2600 ile 2800 Tl arasinda alabilirsen s羹per olur...
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj jdredd » 05 Au 2011, 15:16

G羹zel g繹r羹n羹yor :D Ancak pazarl覺k yaparken her iki bayii de g羹ncel kur 羹zerinden fiyat verdi :( Bu ekilde kabul etmezler gibi geliyor ama ilk f覺rsatta ans覺m覺 deneyeceim ..
Kullan覺c覺 avatar覺
jdredd

Mesaj onuratamer » 05 Au 2011, 15:36

Ben de olaya farkli bir acidan yaklasayim. Sonucta bahsedilen urunler ithal oldugu icin, ve benim de ongorume gore TL devalue olmaya devam edecegi icin, yakin vadede sifir urunlerin fiyatlarinda bir inis olacagini zannetmiyorum. Bununla birlikte eski kurdan ithal edilmis saatlerde bile normal bir tuccarin vitrindeki saatini eski kurdan satacagini zannetmiyorum, zira talep goren bir saatse bahsettigimiz, eninde sonunda onu yeni kurdan satacaktir. Bence bu sekilde sifir saat almak isteyen arkadaslar ikinci ele yonelsinler. Kendi adima yakin zamanda sattigim saatlerimin hicbirini satarken su anki sifir fiyatlarini dusunmedim, kendi maliyetimi dusundum, kullanimdan dolayi olusan deger kaybini dusup satisa cikardim. Zira bu isi hobi olarak yaptigimdan derin hesaplara girmedim. Bence iyi bakilip kullanilmis ikinci el saatin (ozellikle metal kayisliysa) sifirindan hemen hemen hic farki yok. Zaman tasarruf devri :)
Kullan覺c覺 avatar覺
onuratamer

Kay覺t: 16 May 2011, 18:13

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: depechemode, kirpi ve 210 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners