TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Daytona 16520 - Patrizzi Dial

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Daytona 16520 - Patrizzi Dial

Mesaj Emre » 10 Ağu 2011, 16:07

Razz yazdı:@sadice83; Bilgisiz olmak hiç önemli değil.. Zaten buradaki paylaşımın amaçlarından biri de mevcut bilgilerin karşılıklı geçişini sağlayarak kendi veri tabanımızı oluşturmak.. Konulara aktif olarak katılıyor olman memnuniyet verici ancak üslup bozukluğu ve dikkat eksikliği problemin var.. Yukarıdaki örnekten gidersek; Bahse konu saat Rolex'in belki en bilinen modellerinden olan Daytona'nın son derece az rastlanan ve kıymeti günden güne artan, nev-i şahsına münhasır bir türü.. clk ve benim anlatmaya çalıştığımız ise bu saatin varlığı ve şu an layık görüldüğü fiyat etikenin sebepleri.. Sen tartışmanın lüzümsuzluğundan girmişsin ki hiç alakası yok ( dikkat eksikliği ), bu da yetmezmiş gibi bir de mevzuyu çikolatayla bağlamışsın, imlaya hitaba hiç girmiyorum ( üslup bozukluğu )..
Her üyemizin ansiklopedik nispette saat bilgisine haiz olmasını beklemediğimiz gibi senin de fikrine başvurulacak konular olduğundan eminiz ancak yapacağın yorumlarda biraz dikkat ve özen hepimiz için paylaşımın kalitesini arttıracaktır..

Demek istedigim tamamen buydu. Bir de, sirf yorum yapip gecmek icin yorum yapmamaya calis bence, yani bisey demek istiyosan ozen gostererek ve aciklayarak da soyleyebilirsin onu.

Anlayisin icin tesekkurler.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Offside » 10 Ağu 2011, 21:21

Pisa kulesi'nin hikayesine benzemiş.Halka açık bi yerde sergilseler herkes bu daytonayı ısırarak birbirine poz verirdi herhalde.
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj sadice83 » 11 Ağu 2011, 00:19

razz teşekkür ederim çok haklısın hayatımda hep bu yüzden kaybettim hep aceleci ve birazda kelimeleri yanlış seçmem çok şey keybettirdi ve kaybettiriyoda
Kullanıcı avatarı
sadice83

Mesaj Archezia » 11 Ağu 2011, 03:23

Ben Rolex koleksiyonerlerini oldukları gibi kabullendim artık, saat hakkında diyecek birşeyim yok :?

Rolex Koleksiyonerlerinden Sakınma/Kurtulma Algoritması

1 - Bir adet Rolex saat edininiz.
2 - Bu saatin kadranındaki kelimelerden veya sub-dial çerçevelerinden daha önce seçmediğiniz birini seçiniz. Eğer seçilmemiş kısım kalmadıysa adım 12'e gidiniz.
3 - Seçilmiş renkler listesini boşaltınız.
4 - Seçilmiş olarak işaretlenmemiş renklerden birini seçiniz. Seçilmemiş renk kalmamış ise adım 2'ye gidiniz.
5 - Kadrandaki daha önceden seçilmiş bölgeyi ilgili renge boyayınız.
6 - Saati RK'nın (RK = Rolex Koleksiyoneri) görebileceği biryere koyunuz. *
7 - RK, saat ile ilk temasından yaklaşık 5 dk. sonra sakinleşecektir. Saate olan ilgisini kaybettiyse adım 4'e gidiniz.
8 - Saati yavaşca önünden alıp geri geri ufak adımlarla kapısında kilidi hazır bulunan bir odaya doğru ilerleyiniz. RK aradaki mesafeyi 1 metreden yukarı çıkarmayacak şekilde sizi takip edecektir. **
9 - Odaya girdikten sonra saati yine yavaşca uygun bir yere koyunuz. RK tüm dikkatini tekrar saate verecektir.
10 - RK saat ile meşgul iken odadan yavaşca çıkın ve kapıyı kilitleyin. Zaten sizi hiç farketmeyecektir. ***
11 - Adım 13'ye gidiniz.
12 - Run Forrest, Run!!!
13 - RK etkisiz hale gelmiştir. Rahatınıza bakabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT : RK'lardan farklı olarak bir de PİRANHAlar vardır. Eğer bir PİRANHA ile karşılaşmışsanız bu algoritma onun üzerinde işe yaramayacaktır. Böyle bir durumda direkt adım 12'yi uygulayınız.

* Saati koyacağınız yer çok açık, görmesi için konulduğu belli olan bir yer olmamalı. Zira RK'lar çok zekilerdir, numara yaptığınızı hemen anlarlar. Zaten Rolex alacak parayı da bu zekaları sayesinde kazanırlar. Ancak konu Rolex olunca olayları daha farklı kavramaya başlarlar bu yüzden çok belli olmayacak bir yer seçmeniz yeterli. Örneğin çekmeceler uygun yerler arasında sayılabilir. Ayrıca kesinlikle saati direk elden vermeyin. Saati ilk gördükleri an çok tehlikeli olabilirler. Bu yüzden saatle ilk etkileşimlerini uzaktan bir dürbün veya doğal ortamlarında hissetmeleri için Submariner Cyclopsu kullanarak izleyebilirsiniz.

** Eğer çok özel bir renk seçmişseniz sizi takip ederken biraz agresif olabilir. Ama saat elinizde olduğu için saate zarar vermemek için size karşı bir hamle yapamaz. Bu konuda içiniz rahat olsun.

*** Eğer RK'dan kısa bir süreliğine uzaklaşmak istiyorsanız kapıyı kilitlemenize gerek yok. Çünkü saat üzerinde seçtiğiniz kısım ve renge bağlı olarak bir hafta ile bir ay arası bir süre odadan çıkmaya yeltenmeyecektir. Ancak bu sürenin bitiminde başka "özel" Rolexler aramak için odadan çıkmaya çalışır. Eğer kapıyı açamazsa mecburen verdiğiniz saate geri dönecektir ve kapıyı bir daha zorlamaz.

Edit : Algoritmadaki hatalarımı söylerseniz daha iyi bir algoritmaya ulaşabiliriz. Teşekkür ederim...
En son Archezia tarafından 11 Ağu 2011, 13:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj asymptote » 11 Ağu 2011, 04:21

Sağlam bir algoritmaya benziyor, yine de bir RK bulup üzerinde denemek lazım. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 11 Ağu 2011, 08:14

Archezia, :super:

:lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj herofb » 11 Ağu 2011, 08:41

adam yazmış :)

bence sen senarist olmalısın :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj sedir » 11 Ağu 2011, 09:10

Archezia yazdı:...Edit : Algoritmadaki hatalarımı söylerseniz daha iyi bir algoritmaya ulaşabiliriz. Teşekkür ederim...

Hata mı? Buna kim hata bulabilir? 8-)

herojd11 yazdı:adam yazmış :)
bence sen senarist olmalısın :)

Senarist değil ama bilgisayar programı yazıyor. Yanlış hatırlamıyorum değil mi? Yani duygusal değil, gerçekçi. :D
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners