TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Vintage Ingenieur Ariza

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

IWC Vintage Ingenieur Ariza

Mesaj dcagaptay » 18 Ağu 2011, 08:53

Merhabalar,

Yaklasik 6 ay once aldigim IWC Vintage Ingenieur'da bir problem oldugunu dusunuyorum. Son iki gundur, manuel olarak kurmaya calistigimda kolun, gereken mesafeden daha az disari ciktigini goruyorum. Kurmak icin dondurmeye basladigimda ise her 3 turda bir "tik" sesi geliyor. Bu ses daha onceden gelmeyen bir sesti. Ayni ses saat bilek hareketiyle kurulurken de arada sirada geliyor.

Problem ne olabilir acaba?

Tesekkur ederim simdiden.
Kullanıcı avatarı
dcagaptay

Re: IWC Vintage Ingenieur Ariza

Mesaj bengisaat » 20 Ağu 2011, 23:22

Her 3 turda bir dediğinize göre zemberek miline bağlı kurma çarkı dediğimiz çarkın dişlilerinden biri yada bir kaçının kırık olduğu akla geliyor.

Kurma sırasında Kırık olan dişliye her geldiğinde boşluk oluşacak ve bu boşluğun ardından gelen dişli , kurma çarkına aniden darbe yapmakta.

Bu şekilde kullanmamanızı öneririm,aksi takdirde her tık sesini duyduğunuzda çarklara oldukça fazla ve aniden basınçlı yük
binmektedir ve bunun sonucunda sıkıntı yaratacak büyük arızalara sebep olabilir.

Hemen servisine göstermeniz/göndermeniz gerekir.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj bourqui » 23 Ağu 2011, 15:48

IWC lerde böyle sorunlar çok gördüm ne yazık ki.. Allahtan ricmond grubunda haluk usta çalışıyor artık. Çok rahatlıkla garanti kapsamında tamir edecektir.
Kullanıcı avatarı
bourqui

Mesaj bengisaat » 25 Ağu 2011, 15:36

IWC lerde bu tür sorunlar görülmez daha doğrusu her marka saatte görülebilecek ender rastlanan bir durumdur bu
ayrıca size rast gelenler tesadüftür.
Markanın saygınlığına gölge düşürmemek için cümleleri dikkatli seçmemizde fayda var.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj yakuza » 25 Ağu 2011, 19:08

Kişisel görüşüm bu forumun en büyük sorunu eski üyelerin en kibar tabirle birbirlerini kollarken yeni üyelere bu kadar önyargılı yaklaşılması. Eski üyelerin arasında bir bağ oluşması tabi ki çok normal. Ben de aynı durumu başka platformlardaki forumlarda da görüyorum ama aynı hassasiyeti yeni üyelere de göstermek lazım. Aksi taktirde ufak bir grup olarak kalır kendi aramızda (veya aranızda) tıkanıp kalırız, ki forumun büyümesi ve yeni üyelerin iştirak etmesi o foruma renk katacaktır. Yeni üyeleri küstürmenin anlamı yok. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi IWC'nin problemli oluşundan eski bir üye bahsetmiş olsaydı büyük ihtimal böyle bir tepki gelmeyecekti. Sn bengisaat'e de yüklenmek istemiyorum yanlış anlaşılmasın genel olarak böyle bir durum var. Amacım da kimseyi yargılamak değil zaten, sadece yapıcı eleştirilerde bulunarak forumu daha üst seviyelere taşımak.
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj asymptote » 25 Ağu 2011, 19:49

Eski ve yeni üye ayrımı yok yakuza, olmaması gerekir. IWC nin yukarıda bahsedilen spesifik arızası çok görülen bir arıza mıdır bilmiyorum ancak bu markanın servis gerektiren arızaları çok ender rastlanan bir durum da değil, bunu yabancı forumlarda görebiliyoruz. Ayrıca bir markanın saygınlığını düşünmek biz tüketicilerin değil de o markanın teknik-servis, reklam pazarlama ve ürün geliştirme vs. üst çalışanlarının yetki ve sorumluluğundadır. Eğer bir kasıt yoksa gördüğümüz, tecrübe ettiğimiz bir sorunu yada olumsuzluğu ifade etmemizde bir sakınca olmamalı diye düşünüyorum. Eğer yazdıklarını doğru anladıysam bengisaat ustamla bu konuda ayrışıyoruz..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj yakuza » 26 Ağu 2011, 15:01

asymptote yazdı:Ayrıca bir markanın saygınlığını düşünmek biz tüketicilerin değil de o markanın teknik-servis, reklam pazarlama ve ürün geliştirme vs. üst çalışanlarının yetki ve sorumluluğundadır. Eğer bir kasıt yoksa gördüğümüz, tecrübe ettiğimiz bir sorunu yada olumsuzluğu ifade etmemizde bir sakınca olmamalı diye düşünüyorum.

Evet demek istediğim de bu, size katılıyorum. Biz yaşadığımız sorunları, gözlemlediğimiz bilgileri etrafımızdakilerle paylaşmakla mükellefiz. Bu durum markanın imajına zarar verir mi endişesine girmeye gerek yok. Ayrıca daha önce belirttiğim gibi yeni üyelere karşı olan sabırsız ve önyargılı tutumun da değişmesi hepimizin faydasına olur. Eski konuları arattığımızda IWC ile ilgili olumsuz eleştiride bulunan eski üyeler var, fakat ozaman markanın imajının zedelenmesi gündeme gelmemiş. Konuyu daha fazla dağıtmadan umarım dcagaptay kısa sürede saatinle ilgili sorununu çözersin.
Kullanıcı avatarı
yakuza

Mesaj Emre » 26 Ağu 2011, 16:03

yakuza kismen haklisin ama ben soylediklerine katilmiyorum. Neden dersen, bu forumda ust siniftaki hemen her markanin bir "begeneni" mevcut. Hatta kimi markalarin fanatikleri de mevcut malesef :D Burada Patek'ten tut aklina gelebilecek her turlu marka acimasizca elestirilere maruz kalabilir, buna hazirlikli olmak lazim ki takip ettigin sekliyle sahit olmussundur defalarca. Patek, bilhassa Rolex, Panerai, IWC, Vacheron, Omega, hepsi ile ilgili insafsizca yapilan elestiriler forumda zaten mevcut. Bunlar da genelde kullanicilarin kisisel gorusleri ile alakali. Ve eski uyeler de artik birbirini tanidigi icin yapilan kinayeli yorumlar bence sana eski uyelerin "birbirini kollamasi" gibi gelmis.

Bundan bahsediyorsun sanirim aratinca cikiyor derken, asagidaki basligi incelersen IWC hakkinda yapilan ilk elestirinin, hatta kimi zaman karalamanin bile diyebiliriz bu olmadigini gorebilirsin ve evet orada marka imaji soz konusu olmamis ama bu elestiriyi getirirken "forumda herkes birbirini kolluyor" seklinde yapmak yerine bence bengisaat'e diyecegin bir sey varsa o sekilde soylesen daha iyi olur kanaatindeyim. Ikinizin de affina siginarak; siz de lutfen beni yanlis anlamayin sizi kisisel bi olaya yonlendiriyo degilim, zaten ikinizin de konumu itibariyle bunu yapmak kesinlikle haddime degil ama bir uyenin kisisel olarak soyledigi/soylemedigi bir seyden yola cikarak forumun geneli ile ilgili yorumlar yapmayi dogru bulmadim.

viewtopic.php?f=12&t=3004&p=36202
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners