Merhaba bu başlıkta size bir saat distribütörüyle yaşadıklarımı yazacağım yorumlarımı sona saklıyorum.
Geçen ilkbahar gibi watchuseek forumlarından valjoux 7750 li bir makina için oldukça cüzi bir miktara Bulova Accutron VX-200 Chronograph saatini aldım. Saat elime sorunsuz ulaştı. Bir kaç kullandıktan sonra kurma kolunun vidası tutmamaya başladı. Bu arada evimin yakınlarındaki Sapphire AVM de yeni açılmıştı, burada dolaşırken Gülaylar Altın mağazasının vitrininde Bulova saatleri gördüm. İçeriye girdim ve Bulova'nın servisinin nerede olduğunu bozuk bir Bulova saatimin olduğunu söyledim. Oradaki beyefendide saati kendilerine getirirsem seve seve ilgileneceklerini söyledi. Bende götürüp bu saati Gülaylar Altın'a teslim ettim. Yaklaşık 1 ay sonra gidip saatimin akibetini sordum, saatin İsviçre'ye tamire gittiğini geleceğini söylediler. Bunun üzerine ben hemen bana sormadan böyle bir işlem yaptıkları için eğer yüksek bir ücret çıkarsa ödemeyeceğimi belirttim. Oradaki beyefendide zaten çok fazla beklediğim için saati cüzi bir ücretle veya ücretsiz olarak teslim edeceklerini biraz daha beklememi söyledi, bende tamam deyip ayrıldım.
Yaklaşık bir ay sonra Gülaylar Altın'dan tekrar arandım ve mağazaya davet edildim. Burada saatin biraz daha geçicekeğini söyleyerek özür dilediler ve özür olarak vitrinden istediğim Bulova saati bana hediye edeceklerini söylediler. Bende bir tane seçtim ve aldım.
Bayram öncesi tekrar gittiğimde bayram sonrasını beklememi söylediler. Bu arada normalde bu kadar beklemez olay çıkarırdım ama Gülaylar Altın'da benimle ilgilenen kişinin samimiyetine güvendiğim için ses çıkarmadım.
Neyse sonuç olarak bu tarihe geldik ve ben hala saatime kavuşmuş değilim. Bugün dedimki artık 5 ay oldu saatin akıbetini kesin öğreniyim direk ithalatçı Ersa A.Ş. yi aradım. Beni teknik servis müdüre sine bağladılar durumumu anlattığımda beni hemen hatırladı. Çok mahçup bir şekilde yüzlerce kez özür dileyerek saatimin şu anda onunda ilk gündem maddesi olduğunu sürekli olarak Bulova merkezle görüştüğünü, kaybolduysa en azından kaybolduğunu ona bildirmelerini istediğini söyledi fakat bulova'nın saatin kaybolmadığını sadece diğer mallarla gönderileceğini ilettiğini iletti. Kendisinin bana karşı çok mahçup olduğunu aslında Gülaylar Altın'a saatin sıfırını göndermeyi teklif ettiklerini fakat kendilerine verilen bilgide saatin benim için manevi değeri olduğunu bu yüzden aynı saati istediğimin belirtildiğini söyledi (yalan olduğunu sanmıyorum, böyle bir yanlış anlaşılma olabilir). Sonuç olarak bir sıkıntı olmazsa bu ay içinde saati bana teslim edeceklerini söylediler. Bende samimi açıklamaları için teşekkür ettim ve saatin kendisi ve sıfırının kabulum olduğunu onun dışındaki hiçbir seçeneği kabul etmeyeceğimi söyledim. Telefonu kapatmadan müdüre hanım bana dahili numarasını, email adresini verdi herhangi bir sorun veya sıkıntıda direk ulaşabileceğimi söyledi ve tekrar çok mahçup olduğunu dile getirerek kapattı.
Benim yorumum Gülaylar Altın'da , ERSA AŞ de böyle sıkıntılı bir durumu iyi şekilde kotarıyorlar bence, mallarının arkasında duruyorlar. Müşteri mağduriyetinden olması gerektiği gibi cidden sıkıntı duyuyorlar. Bu kadar mağdur olmama rağmen beni ikna ettiler, ben kendilerinden tekrar alışveriş yaparım.
Not: Bu arada yukarıda anlatmayı unuttum, saatin neden İsviçre'ye kadar gittiğinide anlattı müdüre hanım. Aslında saatin burada yapılabileceğini fakat saatin kendilerine ulaştığında odada Bulova Ortadoğu sorumlusunun bulunduğunu (İsminide verdi) ve onun saati bize gönderin biz hallederiz dediğini bu yüzden gönderdiklerini söyledi. Aslında bu bilgileri bana vermesinin sıkıntılı bir durum olduğunu fakat bu kadar beklediğim için en azından olayın içi yüzünü bilmemin hakkım olduğunu söyledi.