TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC & Co... (Piranha Neden Bu Kadar Saldırgan?)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC & Co... (Piranha Neden Bu Kadar Saldırgan?)

Mesaj Offside » 11 Eki 2011, 00:04

Evet Rolex ile ilgili tek ve en önemli problemde burada zaten .Sanıyorum saatsever ama rolex'lere sıcak bakmayan insanlar kullandkları ve geliştirdikleri mekanizmaları için kızmıyorlar(bu zaten komik olurdu).klasik dizaynlarındanda pek şikayetçi olduklarını sanmıyorum.bütün mesele rolex imajının kendisiyle yukarıda kıyaslanan vc pp panerai gibi markalardan farklı olması (bu yurtdışında böylemi bilmiyorum).Etrafımda hala bu devirde olm aslında rolexin saatlerinde bişey yok her tarafına pırlanta,altın,oltutaşı döşeyip satıyorlar diyen bir sürü insan görüyorum. ama bu tamamen onların cahilliği n yapalım demek nedenli doğrudur? bir nebzede olsa haklılık payları varmıdır? Rolex'in burada bir eksiği varmıdır? veya bu onların politikasımıdır? yada aslında ortada böyle bir imaj yokmudur?
lanet olsun fanatizme diyerek ve sn asymptote'un son cümlesine harfiyen katılarak sözlerimi bitiriyorum.özet geçemedim kusura bakmayın :D
Kullanıcı avatarı
Offside

Mesaj Thevenin » 11 Eki 2011, 00:27

Rolex'ten, hatta Rol'dan sonrasini okumadim beyler :D

Ibretlik bir paracokomel Clk :geek:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj Archezia » 11 Eki 2011, 02:00

Henüz hiçbirşey okumadım ama zevkle okuyacağım sanırım. Gidip kendime bir içecek alıp başına geçeceğim ve clk'nın kusursuz dokundurmalarını izleyeceğim :lol: Long live Clk! :super: Bakalım ne lolipoplar yedirecek :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Emre » 11 Eki 2011, 03:41

Allah'tan tartisma anlamsiz gelmis sana Clk :)

Guzel calisma tesekkurler :thumbup:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Clk » 11 Eki 2011, 09:09

asymptote yazdı: IWC' nin atıyorum bilmem kaç senesinde üretilen Pilot saatlerinde turuncu renk olan akrep ve yelkovan zaman içinde kırmızı olsaydı bu durumu malzeme ve işçilik kusuru olarak mı değerlendirirdik yoksa farklı bir yaklaşım mı geliştirirdik? Fanatizm bu soruya verilecek yanıtta gizli.. ;)

Asymptote :D Ben o basligi geyik olsun diye actim. Eger gercekten bunun bir degeri olmus olsaydi; o kadran tipine sahip saatin fiyati digerlerinin 2-3 kati olurdu :D

Geri dönüp bakildiginda Rolex tarihinde degerlenen saatlerin tamaminin az sayida üretildigini görürsünüz. Bunlara en iyi örnekler Sub Red, Sub Double Red, Pre-Daytona, Daytona (Paul Newman gen.), big crown Submariner etc. Bu saatler kadran rengi degistigi icin yada tritium patina aldigi icin degerli degil. Az bulunduklari icin degerli ;)

Offside, fanatizm olmazsa hayattan nasil zevk almayi düsünüyorsun? Bir Fenerbahceli olarak sen Ferenbahce hergün yenilse bana ne mi diyeceksin? Eger öyleyse neden Fenerbahceliyim diye ortada dolasiyorsun? Hic düsündün mü?

Not: Bu arada müzayede saatlerinin hicbirinde pirlanta yoktur ;)
Not2: Sizin Rolex'i elestirdiginiz de siz hakli, ben baska bir markayi ayni yönde elestirince fanatik oluyorum :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 11 Eki 2011, 10:00

clk sadece bır tavsıye olarak alırsan acılan bu tur baslıklar saatler hakkında ne kadar donanımlı bır kısı oldugunu gösterır fakat rolex e dil uzatanlarında tacızlere maruz kaldıgının ıspatı olur.Bu forum ıcın zaten rolex manyaklarının toplanma yerı gıbı bır yakıstırma var (cok onemlı degıl ) fakat bu sekılde uye profılı acmıs ve halı hazırda uye olan ust segment saat meraklılarını veya sahıplerını konusturmamız zor hal alır dusuncesındeyım.Dusunsene IWC sahıbı seftalı oldu Hublot veya Bulgarı samar olanı Breitling ucan dalgıctı zaten :lol: cok sevdım o ayrı .Tum yazdıklerım benım fıkrım olup yıne benı baglar ama bulundugum yere dısarıdan bakmasını severım ve hep objektıf olmak isterım.Iyı forumlar :champ:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj asymptote » 11 Eki 2011, 10:21

2fast çok haklı bir uyarı/tavsiye sunmuş, katılıyorum ve destekliyorum. Rolex, Panerai ve JLC dışında high end saatlere ilgi duyan üye/üye namzeti arkadaşlar Piranha dişlerini görünce ürküp kaçabilirler :D Tartışma elbet olacak, hele sayın Clk' nın engin bilgisiyle daha bir güzel oluyor tartışma, fakat belki biraz tarzı yumuşatmak lazım ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 11 Eki 2011, 11:01

aynen kenarda bir Big Pilot , bir Big Bang , bir Navitimer bir de Assimoa var ama korkudan çıkaramıyorum :)
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners