TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bengi Saat'e Teşekkürlerimle :) Vintage Tissot Seastar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bengi Saat'e Teşekkürlerimle :) Vintage Tissot Seastar

Mesaj omerkutay » 27 Eki 2011, 20:29

Teşekkür ederim Jazz, bu arada konu yeni dikkatimi çekti yeni saatin hayırlı olsun iyi günlerde kullanman dileği ile..
Kullanıcı avatarı
omerkutay

Mesaj Jazz » 27 Eki 2011, 20:33

çok teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
Jazz

Mesaj bengisaat » 27 Eki 2011, 21:32

:)

Güle güle kullan Ömer .

Saat uzun yıllar hareketsizlik ve yağlarının kuruması sonucu otomatik volantı ve yatağı aşnımş ve oksitlenmişti.
Saati 3 kez yıkama makinasına aldıktan sonra makinası oldukça verimli çalışmaya başladı ancak volant ve yataktaki aşınma nedeniyle acil değilsede değişmesi iyi olur önerisinde bulundum ,buluşmamızda kendisinede parçalardaki erimeyi gösterdim ,Ömer'inde onayıyla bu parçaları ve kurma kolununda erimiş olması nedeniyle kurma kolunuda değiştirdik.
Balans taşlarının sökülerek yıkanmasına rağmen ayar makinasında kadran aşağı ve yukarı pozisyonlarında 15 - 20 saniye kadar oynama yapması nedeniyle incelediğimde balans direk uçlarınında çok hafifçe şişme olduğu ve maşadada hafif oksidite gözlemledim ancak bu parçaların değişmesinin çok gerekli olmadığını belirttim ve bunları değiştirmedik.

Ömerin iş ve evde geçirdiği zamanlarda saatin hangi pozisyonda kalacağını hesaplayarak ortalama bir ayar verdim ki bunda oldukça başarılı olmuşuz kendisinin söylediğine göre bir kaç saniyeyi geçmiyormuş.
Bu durumda balansı veya maşanın uzun zaman değişmesine gerek olmadığını düşünüyorum.

Kadranı aynı renk bulamıyoruz orijinal tissot seastarın bir başka modelinin lacivert bir kadran bulabildim ki çok şık durmasına rağmen orijinalliği bozulacaktı.

Saat kordonu mat ve kalın çizgiler ve çizikler vardı kasa parlaktı ancak çok çizikler ayrıca uzun yılların yorgunluğunu belirten darbe izleri vardı Kasanın,kordonun ve camının Polisajını bu işte oldukça iddialı bir arkadaşa yaptırdık epey uğraştı hatta 3-4 kez farklı keçelerle ayrı ayrı işlemler yapıldı ve sonunda ortaya gerçekten güzel bir görüntü çıktı.

Sonuç yukarıdaki gibi bende beğendim ,zaten beğenmeseydim Ömer hala saati bekliyor olacaktı :)

Beğendiğine çok sevindim Ömer inşallah uzun yıllar senin arkadaşın olur ve babanın şefkatini hep üzerinde hissettirir...
En son bengisaat tarafından 27 Eki 2011, 21:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj omerkutay » 27 Eki 2011, 21:36

Çok teşekkür ederim Cengiz abi, son cümlen beni aldı götürdü, çok teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
omerkutay

Mesaj bengisaat » 27 Eki 2011, 21:41

Bu arada sana ve sevdiğine mutluluklar diliyorum.
İnşallah o temiz kalbine yakışan sizi üzmeyecek ve vatana millete hayırlı çocuklarınız olur ve sende onlara bu saati hatıra verirsin :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj omerkutay » 27 Eki 2011, 22:17

Çoook teşekkür ederim abi, allah sanada afacan ve boy boy hayırlı torunlar nasip eder inşallah :thumbup:
Kullanıcı avatarı
omerkutay

Mesaj asymptote » 27 Eki 2011, 22:30

Bir saat nasıl hayata döndürülürün hikayesini yazmışsınız ustam, emeğinize sağlık :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bahas » 27 Eki 2011, 23:30

Güzel günlerde kullanın.

Cengiz abinin de ellerine sağlık. Bununla beraber benim de 3 adet ihtiyarı adam etti sağolsun. Çok çalışkan insansın Cengiz abi.
Kullanıcı avatarı
Bahas

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cuppelizuppe, Eterna, Google [Bot] ve 189 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners