TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En Çok Talep Edilen 8 Saat Markası (Chronos - 06/2011)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: En Çok Talep Edilen 8 Saat Markası (Chronos - 06/2011)

Mesaj Clk » 07 Kas 2011, 01:22

Aslinda ilk sekiz icerisinde ki markalarda ben pek bir süprize rastlamadim. AP ve Vacheron tarzi markalar diger markalara oran ile daha butik kalan markalar. Patek Phillipe yüksek fiyatina ragmen özellikle kraliyet ailelerine satmis oldugu saatler ile bu segmentte popülaritesini diger high end saat markalarina göre yüksekte tutan bir marka. Breitling ve Omega daha bir kac sene öncesine kadar budget saatler üreten firmalaradi. Panerai tarihi ve kendine özgü kasasini muhtesem bir reklam kampanyasi ile süsleyip üzerine bir de In House mekanizma ekleyince tadindan yenmez hale geldi. JLC ise teknik anlamda diger markalara fersah fark atacak bir marka. Teknik özelliklerini el isciligi ile birlestirince de VC ve AP gibi markalarin önüne gecmesi normal. A. Lange & Söhne ise özellikle mekanizmalar üzerinde ki sanatsal isciligi ve sadece yüksek degerli metallerden üretmis oldugu saatleri ile digerlerine oran ile farkini ortaya koyan bir firma.

Özellikle Vacheron Constantin'in bu listede olmamasini ben cok normal karsiliyorum. AP listeye Omega yada IWC yerine girebilecek bir marka ancak yüksek fiyat politikasi bu markaya olan talebi düsürüyor tahminimce.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj drk » 07 Kas 2011, 01:32

İlk 3'te (AP, PP, VC) bence Patek'in yeri başka. Diğerlerine göre daha ulaşılmaz duruyor. Tam en üst ile bir alt basamağın arasında bence Jaeger yer alıyor, inkar edilemez gerçekler :) Yine yukarılarda Lange, Breguet ve birkaç marka daha var ama popülariteleri diğerlerine nazaran daha düşük. Birde bir kenara atılmış Blancpain var, biraz kendi hatası birazda ilgisizlikten yine fazla öne çıkamıyor. Panerai doğru zamanda çıkmış popüler bir marka. Tamda büyük saatlerin moda olduğu bir zamanda kalite ve değişik tasarımı birleştirince yükselmesi süpriz olmadı. Omega, Breitling, Rolex, Zenith, vs. liste uzayıp gidiyor. Hepsinin birbirlerine göre artıları eksileri var, kimisinin artısı daha çok.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 07 Kas 2011, 01:47

Bu forumu bu yüzden seviyorum :) Toplamda milyonlarca traj yapan dergilerin yapmis oldugu arastirma yada anketlere yorum getirebiliyoruz :D TSF olmasaydi saat dünyasinin durumu ne olurdu acaba :D

Drk, fikirlerin ne kadar farkli olabilecegine bir örnek. Eger ulasilmazliktan bahsediyorsak O marka Patek degil VC'dir. Son zamanlarda bolca ziyaret ettigin dükkanin kasasinda kac tane VC var bilmiyorum ama cok daha fazla Patek olduguna eminim ;) Blancpain olayina gelince yazmaktan dilimde tüy bitti. 18.000 CHF'ye el degistirmis bir firmanin tek bir saatini 18.000 CHF fiyat ile kusura bakma ama sadece kafayi yemisler alir :lol: Hani firmayi bu fiyata kacirdim bari bir saati alayim seklinde.

A. lange ile Brequet'i karsilastirmak Lange'ye hakaret etmek gibi bir durum olur. Brequet firmasinin günümüzde üretmis oldugu saatlerin kat kat iyisini Maurice Lacroix üretiyor. Neden kimse bundan bahsetmiyor.

Bence marka diye bir seyi sevmek yada kötülemektense daha derinlere inmek lazim. Ben Rolex'i överken bu sekilde övüyorum. Misal bana Brequet'in bu gününü övecek 2 paragraf yazi yazabilir misin?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 07 Kas 2011, 01:57

Clk bilgiler ve çeviri için çok teşekkürler. :thumbup: Bilgilendirici güzel bir konu olmuş. Drk'nin markalarla ilgili yazdıkları ile burada bahsedilen araştırma sonucu liste bence çok farklı. Linkteki konuda benzeri konuşmalar olmuştu, markaların saat dünyasındaki yerine daha uygun bence o yorum :)

Saat Markaları ve Segmentler :arrow: viewtopic.php?f=12&t=2815&p=29487#p29487
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj msturan » 07 Kas 2011, 02:02

Çok iyi bir konu olmuş teşekkürler clk :champ:
Henüz fikir belirtemesem de oldukça aydınlandım :super:
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj drk » 07 Kas 2011, 02:08

Türkiye koşullarında komplikasyonlu bir Patek'e ulaşmak pek kolay değil, VC'yi sormadım bile :D Aslında vurgulamak istediğim Patek'in ulaşılmaz hava yarattığı ve sanal ortamda daha çok konuşulduğu. Blancpain kanayan bir yaradır :D Çok severim, beğenirim ama iş almaya kadar gelirse oturur epey düşünürüm. Tarihi açıdan değerlendirdiğimizde Breguet'in yabana atılmaması gerektiğini düşünüyorum, benim birşey yazmama gerek yok, zaten kimsenin birşey yazmaması markanın popülaritesi hakkında bolca fikir veriyor ;) Rolex bambaşka bir konu, üzerine tezler yazılır.

Bond yanlış başlıktayım, şimdi farkettim :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bond » 07 Kas 2011, 02:11

Ek olarak bu liste Swiss markalar için sanırım. Yoksa global olarak Casio ve Seiko'ya olan talep görmezden gelinemez :D
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj cenk » 07 Kas 2011, 11:52

teşekkürler clk çok faydalı bir konu olmuş :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 238 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners