Aslinda ilk sekiz icerisinde ki markalarda ben pek bir süprize rastlamadim. AP ve Vacheron tarzi markalar diger markalara oran ile daha butik kalan markalar. Patek Phillipe yüksek fiyatina ragmen özellikle kraliyet ailelerine satmis oldugu saatler ile bu segmentte popülaritesini diger high end saat markalarina göre yüksekte tutan bir marka. Breitling ve Omega daha bir kac sene öncesine kadar budget saatler üreten firmalaradi. Panerai tarihi ve kendine özgü kasasini muhtesem bir reklam kampanyasi ile süsleyip üzerine bir de In House mekanizma ekleyince tadindan yenmez hale geldi. JLC ise teknik anlamda diger markalara fersah fark atacak bir marka. Teknik özelliklerini el isciligi ile birlestirince de VC ve AP gibi markalarin önüne gecmesi normal. A. Lange & Söhne ise özellikle mekanizmalar üzerinde ki sanatsal isciligi ve sadece yüksek degerli metallerden üretmis oldugu saatleri ile digerlerine oran ile farkini ortaya koyan bir firma.
Özellikle Vacheron Constantin'in bu listede olmamasini ben cok normal karsiliyorum. AP listeye Omega yada IWC yerine girebilecek bir marka ancak yüksek fiyat politikasi bu markaya olan talebi düsürüyor tahminimce.