TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj fbolukbas » 16 Nis 2012, 09:48

mlm yazdı:Fbolukbas, ben de teknik bilgisi sıfıra yakın olanlardanım, elinize sağlık güzel bir kare, paylaşım için teşekkürler :champ:

mlm :champ:

asymptote yazdı:Işık koşulları kötü olunca diyaframı mümkün olduğunca açmak gerekiyor, bu durumda lens kalitesi devreye giriyor sanırım.
Exif bilgilerini aşağıda verdim. Flu arkaplan için diyafram dışında daha önce dediğim gibi, uzun odaklı objektifin katkısı daha fazla. O konuları okuduysan, diyafram faktörlerden sadece bir tanesi... Odak uzaklığı (400mm) arkplanın objeye mesafesi (belki 1 km) de oldukça önemli ki, bu fotografta örneğini görüyoruz.Tele ile zaten net olmayan alan derinliği yakalnıyorken, diyaframla bu konuda oynamaya gerek kalmıyor.
Tele objektiflerde çok açık diyafram 2.8, 1.4 vb hem pahalı hem de ağırlığı çok arttıran bir faktör(Örnek:aşağıdaki link.) Kullandığım objektif 5.6.. Böyle olunca zaten mümkün olan en açık ya da ışık iyi ise en açıktan bir stop kısık kullanılır (bunun sebebi genelde onjektiflerin en keskin halinin en açıktan bir stop kısık olduğunda olmasıdır). Birde uzun odaklı obj.lerde en açık kullanma sebebi ışığı fazla alması ve yüksek perde hızı yakalaktır. Zira 400mm lere çıktığınızda elinizin farkedemeyeciğiniz şekilde titremesi bile net olmayan fotolara sebep olabilir.

ISO :400 Pozlama :1/500 sn Diyafram Açıklığı : 5.6, Odak Uzaklığı :400mm

http://www.bhphotovideo.com/c/product/551435-REG/Sigma_597101_200_500mm_f_2_8_EX_DG.html
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 16 Nis 2012, 10:07

fbolukbas yazdı:Zira 400mm lere çıktığınızda elinizin farkedemeyeciğiniz şekilde titremesi bile net olmayan fotolara sebep olabilir.

Arabada belki lensi cama dayayıp titreşimi en aza indirmek mümkün ama dışarıda sanırım üç ayaklı kullanıyorsunuzdur? Bir de genelde manuel modda mı çekim yaparsınız yoksa örneğin hareketsiz kuşları çekerken tercihiniz diyafram öncelikli mode mudur?
Linkini verdiğiniz Sigma lens de bombaymış gerçekten :D
Weight 34.54 lb (15.67 kg)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 16 Nis 2012, 11:52

asymptote yazdı:Arabada belki lensi cama dayayıp titreşimi en aza indirmek mümkün ama dışarıda sanırım üç ayaklı kullanıyorsunuzdur? Bir de genelde manuel modda mı çekim yaparsınız yoksa örneğin hareketsiz kuşları çekerken tercihiniz diyafram öncelikli mode mudur?
Linkini verdiğiniz Sigma lens de bombaymış gerçekten :D
Weight 34.54 lb (15.67 kg)

Evet arabada cama dayarak çekiyoruz ama, aşağıdaki örnekte olduğu gibi fasulye torbası kullanarak :)
Resim
Tripod kamufle olunca çok kullanılan bir ekipman, çok da rahat ettiriyor..

Çekim modu evet genelde diyafram öncelikli, diyafram 5.6 ile 8 arasında gezer, max perde hızını yakalamaya çalışırım ara sıra ışığın durumuna göre iso ile de oynarım. Tabi iso'yu fazla yükseltmeden 100 - 200 de tutmaya çalışırım.

Sigmanın objektifi biraz uç bi örnek oldu, şunlar daha iyi açıklayacaktır diyafram/ağırlık/fiyat ilişkisini :
(ilki benim kullandığım 400mm f.6 objektif)
http://www.bhphotovideo.com/c/product/12129-USA/Canon_2526A004_400mm_f_5_6L_USM_Autofocus.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/239654-GREY/Canon_7034A002_Telephoto_EF_400mm_f_4_0.html
http://www.bhphotovideo.com/c/product/732109-USA/Canon_4412B002_EF_400mm_f_2_8L_IS.html
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 16 Nis 2012, 18:22

Teşekkürler fbolukbas, fasulye torbasını daha önce duymuştum, çok eğlenceli bir uygulama.. :)
Resim
Artuklu ve Osmanlı Dönemine Ait Hamam (1102 - 1407) Yer: Palu
Maalesef içler acısı bir durumda..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj nickynick » 16 Nis 2012, 18:35

fbolukbas, asy; muhabbetlerinizi ve fotoğraflarınızı keyifle takip ediyorum :champ:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Drago » 16 Nis 2012, 19:52

Ornitofoto uğraşında tripod :shock: işkence gibi bir şey resmen... şimdi kuş sizin hedeflediğiniz yere gelmezse düşünün yani...belki de monopod daha çok işe yarar ne dersiniz ?
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj fbolukbas » 16 Nis 2012, 21:04

NickyNick yazdı:fbolukbas, asy; muhabbetlerinizi ve fotoğraflarınızı keyifle takip ediyorum :champ:

Buna sevindim NickyNick, maksat bir işe de yarasın sohbetler.. :thumbup:
Drago yazdı:Ornitofoto uğraşında tripod :shock: işkence gibi bir şey resmen... şimdi kuş sizin hedeflediğiniz yere gelmezse düşünün yani...belki de monopod daha çok işe yarar ne dersiniz ?

Kısmen haklısınız Drago, tripod dediğim gibi sabit yer tutarsanız işe yarıyor, hem de çok yarıyor 10 saat kamuflaj altında bekleyenleri duydum:). Eğer kuş tripod ile çekemeyeceğiniz bir noktaya gelirse, genelde çok pratik şekilde (Quick release plate) yerinden sökülüp elde çekim yapabiliyorsunuz.. Monopod yürüyerek çekimlerde işe yarıyor, ama bir çok lenste artık titreşim önlemeye yardımcı sistemler var hem bu yüzden, hem de yürüyerek kuşlara pek yaklaşılmadığı için ornitoda fazlaca kullanılmıyor.
asymptote yazdı:Artuklu ve Osmanlı Dönemine Ait Hamam (1102 - 1407) Yer: Palu Maalesef içler acısı bir durumda..

Kaderine terk edilmiş maalesef. Fakat güzel fotoğraf olmuş.
Fotoğrafı çekmek yetmiyor, ufak dokunuşlar daha da güzelleştirebiliyor :)
Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 16 Nis 2012, 21:09

fbolukbas yazdı:Fotoğrafı çekmek yetmiyor, ufak dokunuşlar daha da güzelleştirebiliyor :)

Kesinlikle haklısınız, fotoğraf böyle daha güzel olmuş.. :thumbup: Ben aslında HDR uygulamaya çalıştım fakat baktım ki HeDeR olacak, vazgeçtim.. ;)
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 141 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners