TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Saat Kolleksiyonum / Nice Yıllar ve Anılar

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Antika Saat Kolleksiyonum / Nice Yıllar ve Anılar

Mesaj ericturco » 02 May 2013, 04:49

Sevgili Trenton, mesajin icin tesekkurler, koleksiyondaki amacim bu saatleri calisir vaziyette korumak onun disinda herhangi bir degisiklik yapip orijinalliklerini bozmaktan kacinmaya calisiyorum...
Kullanıcı avatarı
ericturco

Mesaj trenton » 02 May 2013, 23:07

ericturco yazdı:Sevgili Trenton, mesajin icin tesekkurler, koleksiyondaki amacim bu saatleri calisir vaziyette korumak onun disinda herhangi bir degisiklik yapip orijinalliklerini bozmaktan kacinmaya calisiyorum...

Merhaba Ericturco,
Orijinallik konusunda size katılıyorum, korunması gerekli tabii ki, fakat aynı model bir kadran bulunduğunda veya saatin başka eksiklikleri ya da kusurları için benzer bir parça bulunduğunda, saatinizin orijinalliği bozulmuş olmaz, tam tersine değeri artmış olur, eski parçayı da ayrı muhafaza edersiniz, amerikan saatlerinin yedek parçaları konusunda asla sıkıntı da çekmezsiniz aynılarını bulmak çok kolay. Örneğin, en son fotoğraflarını paylaştığınız 1900 yapımı 0 size waltham saatin akrep ve yelkovanı orijinal değil. Şimdi önemli olan orijinalliğini mi korumak yoksa olduğu gibi mi muhafaza etmek?
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj ericturco » 03 May 2013, 01:09

trenton yazdı: Örneğin, en son fotoğraflarını paylaştığınız 1900 yapımı 0 size waltham saatin akrep ve yelkovanı orijinal değil. Şimdi önemli olan orijinalliğini mi korumak yoksa olduğu gibi mi muhafaza etmek?

Trenton sagol mesajin icin, tabiiki ayni diali bulunca guzel bir degisiklik olur tabii, ama biraz da masrafli olur. Calisir vaziyetteyken pek dokunmak istemem ama tabii ayni dial ile karsilasirsam mantikli bir cozum.

Yalniz akrep ve yelkovanin orjinal olmadigi dogru degil... ornek olarak yine 1900 yilina air baska bir lady pocketwatch gonderiyorum yine Walthamdan ve baska bir kaynaktan. Ayni akrep ve yelkovana sahip, ve arastirirsan daha da fazla ornek bulabilirsin ozellikle de donemin hanim cep saatlerinde karsilasabilirsin bu ayni stildeki akrep ve yelkovanlarla..

Tekrar sagol, dial bulmak iyi fikir ama biraz da sans isi :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
ericturco

Mesaj trenton » 04 May 2013, 00:23

bazı ayrıntılar vardır saatlerde dönemlerine göre değişiklik gösterir. benim bahsettiğim 0 size'lık cep saatlerine bakarsanız ebay'de ne demek istediğimi anlarsınız amerikan saatlerinin akrep ve yelkovanlarının karakteristik bir özelliği vardır. örneğin bu konunun başında canadian railroad stili diye size söylediğim kadrana sahip 18 size'lık waltham saatte bu karakteristik özelliği görürsünüz. bunun haricinde başka örnekleri de vardır yine; 14. louis stili, breguet stili, fransızların monarşi döneminde kullandıkları kraliyet armasına benzettiğimden dolayı "flor de lis" diye adlandıracağım süsen çiçeğine benzeyen stilde akrep ve yelkovan ki amerikan saatleri dışında ingiliz saatlerinde de en az amerikan saatlerinde olduğu kadar sık kullanılmıştır, 1900'lü yıllar için o saate uymuyor akrep ve yelkovan, yukarıdaki saatin kadranı da porselen değil metal ki bu da 1920'lerden sonra çok sık kullanılıyor evet o dönem hakim olan art deco denilen üsluba uyuyor son fotoğrafını paylaştığınız saatin akrep ve yelkovanı, ama 1900 yılına göre oldukça modern kalıyor diğer waltham'ın kolları.
şimdi yeterince vaktim olsa hepsinin tek tek fotoğraflarını paylaşmak isterdim ama 1910'ların sonuna kadar o klasik amerikan akrep ve yelkovanları çok sık kullanılmaya devam ediyor onun haricindekileri de yine yukarıda yazdım. hatta daha önce burada fotoğraflarını paylaştığım 1928 yapımı elgin kol saatimin akrep ve yelkovanı yukarıdakinin tarzındaydı ama dediğim gibi 1900 yılında yapılmış bir saate 1920'lerin akrep ve yelkovanı takılırsa sırıtır belli eder kendini. belki onlarda amerikan üretimi orijinal parçalar kendi içlerinde, fakat dönemler tutmuyor. örnek fotoğrafı nerden buldunuz bilmiyorum ama 1900'lere dahildir 1920'lerde...
yeterince amerikan saati gördüğüme inanıyorum, araştırma tavsiyeniz için sağolun... ihtiyac duydukça araştırıyorum zaten, ki burda "doğru" birşeyler yazabilmek için...
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners