Bisiklet bahane, doğa şahane.. Baharın selamını aldık, yola devam ettik..

Drago yazdı:Bence çok hoş...eline sağlık...ornito foto hakkında çok teknik detay bilmiyorum ama estetik olmuş gerçekten
Arka plana müdahele yok, gerekte yok, fotoğraftaki arkaplan çok uzaktaki tepelerin net olmayan hali aslında..asymptote yazdı:fbolukbaş arkaplana müdahale var mı? Fon nasıl böyle tek renk çıktı acaba? Bu arada fotoğraf çok zarif gerçekten

Örneğin son fotoğraf için exif bilgilerini paylaşırsan bizler adına daha bilgilendirici ve aydınlatıcı olur.. Net alan derinliğini azaltmak (arka planı flulaştırmak) için açık diyaframda-düşük diyafram değerinde çekilmiş olmalı diye tahmin ediyorum. Işık koşulları kötü olunca diyaframı mümkün olduğunca açmak gerekiyor, bu durumda lens kalitesi devreye giriyor sanırım. Diyafram ne kadar açılabiliyorsa lens o kadar kaliteli.. Benim 18-55 kit lens en açık diyaframda f/3.5, 55-250 zoom lens ise en açık diyaframda f/4 değerine sahip.. f/1.8 lensler olduğu düşünülünce bu lenslerin ışığa ne kadar muhtaç olduğu ortaya çıkıyor..Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 41 misafir
|
||||||||||||||