Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Saat Sektör Haberleri Bölümümüzü Ziyaret Ederek Saat Endüstrisindeki Yeni Modelleri, Fuarlardan İzlenimleri ve Gelişmeleri Takip Edebilirsiniz.
Rica ederim böyle özel parçaların bilgisini vermemiz kaçınılmazdı İlerleyen zamanlarda daha detaylı bilgi alırız umarım. Daha çok bu tarz saat var koleksiyonda
Asymptote her iki bölümden erişim mevcut, gölgeli taşıdım başlığ Bu kısımda ise sabit yaptım senin mesajını görünce. Her iki tarafta birden sabit yapma seçeneği mecvut değil maalesef.
Merhaba.. Osmanlıdan sonra cumhuriyetin ilk yıllarında ve yakın geçmişte maalesef topkapı ve diğer saraylarda bulunan ama şimdi orda olmayan daha nice emsalsiz paha biçilemeyen saatlerin tam detaylı kayıtları olmadığı için bazı hırsızlar yerlerine uyduruk saatler koyarak bir çoğunu çalarak kapalı çarşıda ve yurt dışında sattılar bazen rastlayabilirsiniz büyük müzayede evlerinde osmanlı ya ait nadir saatlerin satışlarına .. Tabii bu sadece saat bazında değil daha başka osmanlı malları dahil..
Topkapı koleksiyonunun açılmasını çok uzun süredir bekliyordum. Ancak hem saat sayısı, hem saatlerin durumu hem de sergilenen mekan açısından büyük hayal kırıklığı yaşadım.
Üzüntü verici bir durum. Zira dünyadaki en nadide ve özgün koleksiyonlardan biri. Ancak kıymet bilemiyoruz ne yazık ki.