TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fotoğraflarımız

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Fotoğraflarımız

Mesaj asymptote » 04 Ağu 2012, 18:54

Öncelikle fotoğraf makinesini ve ayarlarını tanımalısın Miriel. Makine yeni mi? Eğer yeniyse Canon görsel akademi eğitim şifresi olmalı kutu içerisinde. O şifre ile makineyi tanıtan ve temel fotoğrafçılık bilgilerini anlatan video anlatımlara erişebilirsin. Daha sonra fotoğraf paylaşım sitelerini karıştır, ne kadar çok fotoğraf ve kritik görürsen o kadar yararına..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 04 Ağu 2012, 18:59

asymptote yazdı:Öncelikle fotoğraf makinesini ve ayarlarını tanımalısın Miriel. Makine yeni mi? Eğer yeniyse Canon görsel akademi eğitim şifresi olmalı kutu içerisinde. O şifre ile makineyi tanıtan ve temel fotoğrafçılık bilgilerini anlatan video anlatımlara erişebilirsin. Daha sonra fotoğraf paylaşım sitelerini karıştır, ne kadar çok fotoğraf ve kritik görürsen o kadar yararına..

Teşekkürler makineyi alalı 2 seneye yakın oluyor ve biraz kurcaladığım için az buçuk ne işe ayarlarını biliyorum. Canon görsel akademi şifresini kutunun içinde yoktu yurt dışından geldiği için olabilir

Teşekkürler
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 05 Ağu 2012, 13:49

Asypmtote fotoğraf makinesi yurt dışından geldiği için eğitim şifresi yok. Makinenin modeli 1000d değil Kiss X3
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj drk » 05 Ağu 2012, 13:59

Kiss x3, rebel t1i veya eos 500d hepsi aynı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Miriel » 05 Ağu 2012, 18:03

Teşekkürler Drk :thumbup:

Yardımcı olacak arkadaşları bekliyorum.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj drk » 05 Ağu 2012, 18:56

Miriel, bu iş tek mesajla açıklanamayacak kadar detaylı ve zor. Sonuçta bu işi profesyonel olarak yapan hayatını adamış kişiler dahi var. En basite indirgemek gerekirse fotoğrafçılık forumlarından bolca yararlanabilirsin. En önemlisi senin çabalaman ve bol bol pratik yapman. Farklı koşullarda makinenin özelliklerini deneme yanılma yoluyla da keşfedebilirsin. Teknik terimleri ve ne işe yaradıklarını öğrendikten sonra yapman gereken bol bol denemek. İki kişi aynı kareyi aynı makineyle çektiğinde birininki sadece fotoğraf diğerininki ise sanat eseri olabilir. Öğrenmek, çalışmak ve bol tekrar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj retrograde » 09 Ağu 2012, 11:34

Resim

Biraz geç oldu kusura bakmayın.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj fbolukbas » 09 Ağu 2012, 13:24

Drk gerçekten çok güzel özetlemişsin.. :thumbup:

Çalıştığım şirkette bir haftalık fotoğraf eğitimi kursu organize ettik bir zamanlar. Her arkadaşım soruyor bu kurstan sonra fotoğraflarımız daha mı iyi olacak. Hayır dedim. Hatta moraliniz ciddi bozulacak. Acı gerçekle karşılaşacaksınız. En fazla öğreneceğiniz şey bunun boyacı küpü olmyacağı olacaktır. Fotoğraf öyle 3-5 günde, bir kaç trick ile olacak iş değil.
Nasıl 3-4 günlük eğitimle resim yapmayı öğrenemiyorsanız, fotoğraf çekmeyi de öğrenemezsiniz.. Fotoğraf önce anlatım (kompozisyon) sonra teknikten oluşur. Teknik öğrenilebilir, okunabilir.. Kompozisyon daha çok yaşanır, biraz da Allah vergisidir.. Ama denemek, hayata bir kare gözüyle bakmak, okumak bakmak-görmek, incelemek fotoğraf kalitesini yükseltir. İnternet bu konuda çok büyük nimet.
Bu sebeple sevgili miriel arkdaşımıza da, daha önce sevgili asymptote'a gönderdiğim elimdeki bir kaç dökümanı gönderebilirim e-posta adresini bana yollarsa.. Bir başlangıç olur, gerisi kendisine kalır..

Drk yazdı:Miriel, bu iş tek mesajla açıklanamayacak kadar detaylı ve zor. Sonuçta bu işi profesyonel olarak yapan hayatını adamış kişiler dahi var. En basite indirgemek gerekirse fotoğrafçılık forumlarından bolca yararlanabilirsin. En önemlisi senin çabalaman ve bol bol pratik yapman. Farklı koşullarda makinenin özelliklerini deneme yanılma yoluyla da keşfedebilirsin. Teknik terimleri ve ne işe yaradıklarını öğrendikten sonra yapman gereken bol bol denemek. İki kişi aynı kareyi aynı makineyle çektiğinde birininki sadece fotoğraf diğerininki ise sanat eseri olabilir. Öğrenmek, çalışmak ve bol tekrar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners