asymptote yazdı:Konyalı Saat Ümraniye Carrefour mağazasında satıcı incelediğim kornolu Longines Master Collection saati eline alıp şöyle bir iki çevirdi, fıldır fıldır dönen rotoru bana gösterip balansı görüyor musun, nasıl yağ gibi kayıyor dedi.. Ben de bozmadım, hakikaten öyle deyip çıktım..
Saatler konusunda zır-cahil bir toplum olarak kalmayı sürdürdükçe, mağazaya girip tonla parayı satıcının salakça bir iki pazarlama cümlesine kurban edip aptalca bir tercihle mağazadan ayrılmaya devam ettikçe bu işler hep böyle olacak beyler..
Saat&Saat'i kutluyorum, adamlar parayı bizlerden değil, alelade saat tüketicisinden kazanıyorlar.. O satıcılar o tüketicilere çok bile..
Söylediklerin yurdum insanının her konudaki yaklaşımının dinamiklerini ortaya koymakta;mekanik saat kullanmak veya herhangibir tüketim malzemesinde bilgi sahibi olmak taktir edersinizki eğitim ve kültürü yansıtır.Yazacak o kadar çok şey varki,ya oturup makale tadında uzun bir yazı kaleme alacağım,yada bu kadarla yetineceğim.Yazmayı düşündüğüm şeyler ağırlıklı olarak siyaset-politika-eğitim-kültür ögelerini analiz ve sentez kurgusu üzerine oturacağından forum konularının dışına çıkma olasılığım yüksek olacak ve sakıncalı yazı mahiyetine doğru ivme kazanacak.