KKarakuş;
Bir saatin alınabilir olması onu almak için yeterli bir sebep değil. Grand Seiko fiyat kategorisinden dolayı bana göre alınamaz. Ananta da aslında pahalı ama GSye göre daha alınabilir. Bir seikoya 1000tlden fazla vermek bana göre mantıklı değil. Diğer marka/model lerden olmayan sıradışı bir özelliği olur, mesela astron gps gibi, o zaman 1000tl sınırımı biraz daha esnetebilirim.
Bu saatten(saat derken kolumdaki değil zaman olarak

) sonra hiçbir seiko beni tatmin etmeyecek. Hatta değil seiko belirli bir seviyenin altındaki hiçbir saat ile mutlu olamayacağımı biliyorum. Bunu şımarıklık değil aksine zevklerin oturması olarak değerlendiriyorum. Maddi imkanım oldukça sadece beni mutlu edecek saatleri alırım. Şayet olmazsa onu alamadım, bununla yetineyim demek yerine elimdekileri kullanırım, yeni saat almam.
Çoğu kişinin kafasında hayyaller/hedefler vs. kısaca saatler var. Hiçbir seiko benim için bunlardan biri değil. Başka örnek vereyim, herhangi bir breitling de değil veya hublot da değil hatta kısa-orta vadede eğer çıkarsa alacağım tek bir rolex var, onun dışındakiler de ilgi alanımda değil. Sadece almış olmak için almıyoruz değil mi?

Kolumda olmasından mutlu olamadıktan sonra f/p göklerde olsun, ne yapayım ben o saati