Bond yazdı:Kısa bir araştırmadan doğan derleme bilgiler ışığında şunu yazabilirim: Vacheron Constantin logosunda kullanılan Maltese Cross / Amalfi Cross'un ( Malta Haçı) direk olarak Vatikanla veya Hıristiyanlıkla ilgisi yoktur. 1880 yılında bu logo tulumba (barrel) içerisinde Malta Haçı şekline benzeyen ve zemberekteki (mainspring) gerilimi sınırlama işlevi gören bir parçadan esinlenilerek kullanılmaya başlandı.
Elbette İsviçre ve Vatikan arasında tarihsel bazı bağlantılar olması normal; 1499 yılında İsviçre Federasyonunun bağımsızlığını Roma İmparatorluğundan alması gibi, ama günümüzde kalan tek bağlantı Vatikan şehrini ve Papayı koruyan Swiss Guardlar ( İsviçreli Muhafızlar ) gibi duruyor. Bu durumda VC logosunun Vatikan yada cross sembolu olduğunu bence söyleyemeyiz en azından ben böyle bir bilgiye ulaşamadım. Farklı kaynaklardan tersi bilgiler varsa diğer üyelerimiz ekleyecektir.
VC logosunun esinlenildiği parçayıda ekleyelim. Geneva Stop yada Geneva Drive fakat genellikle Maltese Cross olarakta adlandırılıyor.Maltese Cross / Geneva Stop (Drive)
Archezia yazdı:Yauv Thevenin bal gibi haç işte ya




Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 438 misafir
|
||||||||||||||