okanik yazdı:Merhabalar bende saat alma serüveninde forumunuzdan oldukça faydalandım herkese teşekkürler diliyorum.
Tercihim Tissot Le Locle oldu ve Saat&Saat internet sitesinden saati satın aldım. burdan almamın en önemli sebebi ise kendi dükkanlarının olmasıydı saati teslim alınca iki konu kafama takıldı bu yüzden sizlere danışmak istedim.
1. Öncelikle saatimi Tissot kutusunda beklerken Saat&Saat yazılı saçma bir kutuda göndermişler acaba bütün satışlarda böyle mi merak ettim. Sonuçta saat kutusuda kendisi kadar önemli bişey bence.
2. Saatin camı üzerinde koruyucu film bulunmuyordu ama diğer bölümlerde filmler yerindeydi. bu durum normal midir. ayrıca incelediğim kadarıyla saatte herhangi bir çizik vs. yok.
okanik hoşgeldiniz öncelikle.
Saatiniz hayırlı olsun. Le Locle güzel bir seçim olmuş.
1. Kutu meselesi burada daha evvel de konuşulmuştu. Kurumsal firmadan bağımsız olarak malesef bazı çalışanlar heralde milyonlarca dolarla oynuyorlar, kutu ve sertifikaları bazen veriyorlar, bazen vermiyorlar. Kısacası önemsemiyorlar. Ha bunun aldığınız saate hiç bir etkisi yok sonuçta distribütörden aldığınız bir saat. Kutu sertifika vs. olmamasının tek olumsuz etkisini olur da saati satarsanız o zaman görürsünüz. Neden bilmiyorum ama saatin kutu sertifika bilmem nesi (garantisi bitmiş bile olsa) yoksa saatine göre %10 daha düşük fiyata satmanız olası. Satarken insanın canını sıkar yani. Sonuçta distribütörden alınmış bir saatin kutusu, belgeleri, faturası, her şeyinin tam olması beklenir.
2. Saatin her yerinde koruyucu bant olmaması normal. Çıkabiliyor, sonuçta saat her modelinden 100 tane alınıp bir kısmı stokta bekletilen bir mal değil. Alıp teşhire koyuyorlar, görünsün istiyorlar. Bu esnada da saat incelenirken bant çıkmış olabilir.