Saatolog 2025 Online Sipari 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Yat覺r覺m Kl羹b羹

Genel Yaam Stili Konular覺n覺 Bulabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Yat覺r覺m Kl羹b羹

Mesaj betreyal » 19 Tem 2014, 12:29

襤mars覺z arsa ve hisse senedi haricinde hi癟bir eye yat覺r覺m yapm覺yorum en k覺sa vadeli yat覺r覺m覺m 3 y覺l . YT DE襤LD襤R. :D :D :D (ok tak覺lm覺覺z forumlara)
Kullan覺c覺 avatar覺
betreyal

Kay覺t: 16 ub 2012, 12:59

Mesaj Terasus » 22 Tem 2014, 16:14

Dolar sert dusuyor su siralar, 2.10'un altina gerilerse bir miktar almayi dusunuyorum sahsen..
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Ya: 40
Kay覺t: 19 Tem 2010, 06:25

Mesaj Terasus » 30 Tem 2014, 17:59

2.089'dan varimi yokumu dolara yatirdim, simdilik dogru bir hamle yapmisim gibi gorunuyor :) Fakat kactan satmam gerektigini bilmiyorum, simdilik 2.15 seviyesi satmak icin ideal gorunuyor. Tabi satsam da secim sonrasi dolar bir miktar (istikrar dusuncesi ile) dusecek olsa da bu dususun kalici olacagina inanmiyorum (2.10 civarlarinda biraz oyalanir o kadar). iste bu noktada tekrar doviz almayi ve kendimce ongordugum ekonomik dalgalanmaya dovizde yakalanmayi planliyorum. Yani kisa vadede ufak dalgalanmalardaki al-sat'lar ile ufak kazanimlar pesindeyim sadece..

Ote yandan 2014 sonuna dogru tr ekonomisinde bir silkelenme olacagini, borsanin dusup (sisen balonun sonumlenip olmasi gereken degerlere gelecegini) dolarin ciddi yukselecegini ongoruyorum kendi adima. Son donemlerde Ali Babacan'in aciklamalarinin ardindan sanayici is adamlarindan da benzer aciklamalar geliyor. Yani ekonomimiz uretime/sanayiye dayali degil de daha cok ranta odakli buyuyor ve bu da bir yerde tikanmaya yol acacak. uretmeden buyumek bir yere kadar gelir ve patlar, arsa/insaat ranti ile ekonomi yurutmek bir yere kadar sonucta.. Bu dusunceler artik yuksek sesle dillendirilmeye basladi buyukler tarafindan.. Amerikan merkez bankasi da faiz artirimi yaparsa tr'den sermaye cikisinin hizlanacagini da ongorerekten dolarin yukselecegini dusunuyorum.

Hatta komplo teorim bana diyor ki Erdogan cumhurbaskani olduktan bir sure sonra ekonomi bozulmaya yuz tutacak ve erdogan da sahneye cikip "bakin goruyorsunuz icra'nin basinda ben olmayinca ulke nasil da kotuye gidiyor, en iyisi ben baskanlik sistemini getireyim ve herseyi eskisi gibi ben kontrol edeyim, o zaman ekonomi yine eskisi gibi iyi olacak" propagandasi yapacaktir. Bu sekilde ekonominin kotuye gittigini goren halk erdogan'a destek verecektir (Erdogan'in yerine gececek pasif basbakanin anlami burada ortaya cikiyor). Yani ekonomi'nin kotuye gitmesini de firsata/kazanima cevirecektir Erdogan. Normal sartlarda ekonomi bozulunca iktidarin oy kaybedip degismesi beklenir ama bizde bu olmayacaktir bu yazdigim komplo teorisinden dolayi.

Kisisel fikirlerimdir, yatirim tavsiyesi degildir. Bana guvenip de batmanizi istemem :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Mesaj tarkani » 06 Au 2014, 15:26

Terasus, s繹z bir daha seni dinleyeceim. :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
tarkani

Kay覺t: 26 Ara 2012, 11:14

Mesaj cagatay1903 » 06 Au 2014, 16:13

iddetli art覺覺n sebebi basiretsiz deme癟ler:)

ekonomi bakan覺'na ek olarak akp genel bakan yard覺mc覺s覺n覺n Moody's cuma g羹n羹 T羹rkiye'nin notu konusunda eksi y繹nl羹 beklentilerinin olduunu s繹yledikleri andan itibaren h覺zl覺 y羹kseli oldu.

Bug羹n laflar覺n覺 "eksi y繹nde beklentimiz negatif not indirimi deil mevcudun devam edecei de olabilir" eklinde evirip 癟evirmeye 癟al覺salarda u anda 2.16 ya yak覺n.

Cuma not indirimi olmazsa ayn覺 h覺zla da durulur diye d羹羹n羹yorum ama uzun vadede beklentim artmas覺 y繹n羹nde.

Ek olarak bug羹n T羹rkiye 襤hracat癟覺lar Meclisi - T襤M 'in a癟覺klamas覺nda y覺l sonu kur hedefi 2.13 olarak belirtilmi.

Not: Faiz d羹erse kur artar enflasyon artar. Hepsini ayar覺nda yapmak laz覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
cagatay1903

Ya: 44
Kay覺t: 10 Mar 2014, 15:52

Mesaj Terasus » 14 Eyl 2014, 08:13

Eksisozluk'te komik bir tespit vardi, 31 dolarin 69 tl ediyor olmasi diye. Simdi yine o duruma gelmek uzereyiz, dolar su anda 2.215 duzeyinde.. Ben su anda dolardayim ve ne yapacagimi kestiremiyorum, yani ne zaman hangi yuksek kurdan bozdurmam gerektigini ongoremiyorum. volatilite (oynaklik) su anda yuksek ve onumuzdeki gunlerde turk dis politikasi acisindan zorlu gececege benziyor, amerika bunun sinyallerini veriyor. ustune bir de fed'in faiz artirimi gelirse saglam bir turbulans olur ekonomide.

Bir amator olarak gorduklerim bunlar, profesyonellerden de yorumlarini bekliyorum :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Mesaj Terasus » 04 ub 2015, 09:46

Halen dolarda m覺y覺z arkadalar? :)

Bir s羹redir (yakla覺k 2 ayd覺r) borsay覺 takip edemedim, Adel kalemcilik yak覺n markaj覺mdayd覺 ve 45-50tl aras覺nda sal覺n覺rken al覺p almama konusunda git-gel'ler 癟ok yaad覺m. Borsa'y覺 fazlaca ikin bulduumdan ve merkez bankas覺na yap覺lan 'faiz indir' bask覺s覺n覺n ters tepebileceine olan inanc覺mdan borsa'dan uzak durdum. Fakat Adel gayet g羹zel prim yapm覺 ben takip etmediim d繹nemde :shock: Ben halen borsa'dan uzak durulmas覺 taraftar覺y覺m, u anki deerin balon olduuna inanc覺m devam ediyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Mesaj Archimed » 05 ub 2015, 19:07

Terasus yazd覺:Halen dolarda m覺y覺z arkadalar? :)

Bir s羹redir (yakla覺k 2 ayd覺r) borsay覺 takip edemedim, Adel kalemcilik yak覺n markaj覺mdayd覺 ve 45-50tl aras覺nda sal覺n覺rken al覺p almama konusunda git-gel'ler 癟ok yaad覺m. Borsa'y覺 fazlaca ikin bulduumdan ve merkez bankas覺na yap覺lan 'faiz indir' bask覺s覺n覺n ters tepebileceine olan inanc覺mdan borsa'dan uzak durdum. Fakat Adel gayet g羹zel prim yapm覺 ben takip etmediim d繹nemde :shock: Ben halen borsa'dan uzak durulmas覺 taraftar覺y覺m, u anki deerin balon olduuna inanc覺m devam ediyor.

Borsadaki deerlerin balon olmas覺na kat覺l覺yorum.

Zira; herhangi bir borsada ilem g繹ren herhangi bir hisse senedi; ya hisse senedinin bal覺 olduu firman覺n b羹y羹me potansiyeli, ya kar potansiyeli, ya da i modeline bal覺d覺r. lkemiz koullar覺 g繹z 繹n羹ne al覺nd覺覺nda; genel durum parlak g繹r羹nm羹yor. D繹viz kurlar覺ndaki art覺 er ge癟 enflasyon rakamlar覺na, buradan da faiz oranlar覺na yans覺yacakt覺r. Hal b繹yleyken; Arap 羹lkeleri ve Ruslar'dan gelen s覺cak para da kesilince dahi 癟ok 繹zel b羹y羹me potansiyeli olan veya piyasa koullar覺na ramen ciddi kar art覺覺 potansiyeline sahip olan bir irket bilmiyorum veya g繹remiyorum. Maalesef 羹lkemizde Apple, Samsung, Facebook, Booking.com gibi d羹nyaya mal ve hizmet satan, yeni i modeli 羹reten irketler de olmad覺覺 i癟in 襤stanbul Borsas覺'nda bence en makul yat覺r覺m stratejisi; belli derinlii olan, belirli bir kurumsall覺a sahip olan ve belli piyasa pay覺na sahip olan baz覺 irketlerin ka覺tlar覺n覺 endeks d羹羹nce al覺p endeks y羹kseliine bal覺 olarak gelir salamakt覺r. rnein 襤 C, Ko癟 Holding, Sabanc覺 Holding, vs.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

ncekiSonraki

D繹n TSF Yaam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners