TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA ve In-House Mekanizma Farklılıkları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

ETA ve In-House Mekanizma Farklılıkları

Mesaj kilimanjaro » 02 Nis 2015, 20:56

Aydınlanmak amacıyla açtım konuyu.Neden bazı markalar kendi mekanizmalarını kendileri yapmaya karar verdiler ? Eta tekelinden kurtulmak için mi ? yoksa daha kaliteli mekanizmalar üretmek için mi ? her in hause mekanizma eta dan üstün müdür ? üstün ise bunu sağlayan etkenler nelerdir ?
Son olarakta eta tabanlı mekanizma kullanan markalar bunu prestij için mi ( mekanizmayı biz ürettik diyerek ona ML-122 veya calibre 5 vs gibi isimler koyma ) yoksa gerçekten mekanizmayı modifiye etmek için mi yaparlar ?

görüşlerinizi almak isterim ... teşekkürler :geek:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Re: ETA ve In-House Mekanizma Farklılıkları

Mesaj zafeer » 03 Nis 2015, 11:38

Benimde gercekten merak ettiğim bir soru chronometer bir eta ile in house mekanizmalar arasında ne gibi farklılıklar var
Yada hangi markalar etadan üstün mekanizma kullanıyor?neden?
Bunun yanında inhouse mekanizma üreten markalar arasındada ciddi fiyat farkları mevcut.
Nomosda inhouse mekanizma kullanıyor 4000 tl civarı yada jlc de kullanıyor 4-5katı rakamlarda
Amacım nomosla jlcyi kıyaslamak degil ama sunu ogrenmek istiyorum aradaki farkı marka imajınamı oduyoruz yoksa mekanizma olarakda çok ciddi farklılıkları var mı?
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj SeRxx » 03 Nis 2015, 11:50

kilimanjaro yazdı:Aydınlanmak amacıyla açtım konuyu.Neden bazı markalar kendi mekanizmalarını kendileri yapmaya karar verdiler ? Eta tekelinden kurtulmak için mi ? yoksa daha kaliteli mekanizmalar üretmek için mi ?

İkisi de değil aslında; severek ayrılıyorlar :) :arrow: viewtopic.php?f=12&t=618&p=80436#axzz3WEVcnNmc

Örneğin Calibre 5, bir dönem ETA 2824 ile beslenirken şu an Sellita SW200'den beslenmektedir.

kilimanjaro yazdı: her in hause mekanizma eta dan üstün müdür ? üstün ise bunu sağlayan etkenler nelerdir ?
Son olarakta eta tabanlı mekanizma kullanan markalar bunu prestij için mi ( mekanizmayı biz ürettik diyerek ona ML-122 veya calibre 5 vs gibi isimler koyma ) yoksa gerçekten mekanizmayı modifiye etmek için mi yaparlar ?
görüşlerinizi almak isterim ... teşekkürler :geek:

Kesin olarak her ETA mekanizma üstündür; ya da her In-House/Manufacturer mekanizma üstündür demek pek mümkün değil. Ben şahsen alt/orta segmentteki markaların Manufacturer mekanizmaları yerine güvenilirliğini kanıtlamış ETA mekanizmayı tercih ederim.

Çoğu marka az da olsa aldığı mekanizmanın üzerinde değişiklik yapar ve bunu referans numarasıyla adlandırır. Çoğu da bu değişikliği rotorla sınırlı tutar.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj kilimanjaro » 03 Nis 2015, 12:46

Konuyu dün akşam açtım ve hiç ilgi olmayınca ne aptalca sorular sordum diye düşünmeye başlamıştım.Teşekkürler zafeer ve SeRxx :thumbup: ... genel olarak in house mekanizma üreten markalar çok daha pahalı ve üst segmen olarak biliniyor ... işte bu markaları pahalı yapan etkenler nelerdir ? Adamlar 7 gün güç rezervli mekanizma üretiyor ... ETA bunu yapamaz mı ? yapamazsa neden ?
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj zgnclskn » 03 Nis 2015, 15:48

Zannederim ki eta da 7 gün rezervli makina yapabilir, ama in house manfacturer bir firma bu emeğin karşılığını fiyatına fazlasıyla yansıtırken belki eta böyle bir pazarlama satratejisini oturtamayabilir. Sonuçta eta çatır çatır mekanizma üretip satmak üzerine bir bağlamda ilerliyor. Belki şöyle düşünebiliriz, eta kaliteli bir takım elbise üreticisi retail firmasıdır. Alırsınız güvenle giyersiniz, kaliteye de makul fiyata ulaşırsınız. In house firmaların çoğu içinse ismi olan, kendini kanıtlamış ve bir takım ekstralar sunan modacılar diyebiliriz belki. Benim nezdimde sırf in house olduğu için temel işlevleri bana sunan bir mekanizmaya yüksek meblalar bayılmak çok mantıklı olmayabilir sanıyorum. Yani mevzu in house ise, in house oluşunun yanında mesela dediğiniz gibi 7 gün rezerv ya da komplikasyon gibi bazı ekstraları bana sunduğunda daha manalı bir yere oturuyor gibi. Ama bir Nomos söz konusuysa burada tasarım daha ön planda beni cezbedip, in house oluşu da cabası haline gelir, o da ayrı bir bağlam. Bir benzetme daha kurayım gelmişken :) Bina yalıtımında yalıtım malzemesini, dübelleri, sıva altı katmanları, sıva filesini ve sıvayı ayrı kaynaklardan temin ederek bir cephe yalıtım sistemi oluşturabiliriz. Bir de bunu test edilmiş bir sistem halinde bütün komponentleri ile tasarlamış ve piyasaya sonuç ürün olarak sunan çözümler vardır. Daha güvenilir gelir çünkü sistem bir bütün olarak ele alınıp tasarlanmıştır. Sanırım in house üretimde de böyle bir güven durumundan bahsedebiliriz eğer firma kendini bu anlamda kanıtlamışsa. Bir de sorum olacak, alt-orta segment manufacturer firmaya örnek olarak hangilerini verebilirsiniz?
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj kilimanjaro » 03 Nis 2015, 15:56

Ben alt orta segmant isviçre firmalarının hepsinin ETA bazlı mekanizma kullandıklarını sanıyorum ama yanılabilirimde ... arkadaşlar düzeltsin.Birde tabi fiyat anlamında üst segment olupta ETA kullanan markalar var ... mesela Hublot ... pazarlama başarısı deniyor ama bu tek başına bir neden olabilir mi ? çok anlayabilmiş değilim.

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj zafeer » 03 Nis 2015, 16:26

Yani burdan soyle bir sonuç mu çıkarmalıyız
Eta zaten yıllardır kalitesini ve güvenilirliğinî ispatlamış bir mekanizma in house mekanizmalar çok ekstra özellikler(perpetual calender vs) sunmadıgı sürece etadan çokda bir uatunluklerı oldugunu soylemek guc v e ödedîğimiz para marka imajına ve gorselliğe gidîyor.
Benim gorusum ve yorumum bu yonde
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj Thevenin » 03 Nis 2015, 17:05

Mekanizmalardaki parcalarin uretildigi malzemeler, bakim araliklari, kullanilan cesitli teknikler, yapilan ayarlarin derecesi ve hassasiyeti gibi konular farklilik gosteriyor genel olarak.

Ornegin ETA mekanizma siniflari arasinda da parca ve malzeme farklari var :arrow: viewtopic.php?f=49&t=595#p5929
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners