TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Genel bilgilendirme hakkında yardım

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Genel bilgilendirme hakkında yardım

Mesaj Beyz666 » 16 May 2016, 21:13

Herkese merhaba sahibinden bir arkadas ekteki saati göndermiş sizden ricam saat hakkında beni biraz bilgilendirebilirmisiniz ? ResimResimResimResimResimResimResimResimResim

SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Beyz666

Mesaj Beyz666 » 17 May 2016, 00:02

Ulaşabilirim bilgilere göre ingiliz markası ve yani anlamadiysam 1885 yapımı CK fazla bilgiye ulaşamadım. Yardımlarınızı rica ederim

Kullanıcı avatarı
Beyz666

Mesaj Beyz666 » 17 May 2016, 20:27

Yardımcı olacak kimse yok mudur ?

Kullanıcı avatarı
Beyz666

Mesaj Beyz666 » 27 May 2016, 09:34

Orjinal saatlerde kasada ki seri numara ile mekanizma daki seri numaranın aynı olmasımi gerekir?

Kullanıcı avatarı
Beyz666

Mesaj Beyz666 » 28 May 2016, 23:08

Kusura bakmayın ama burda kimse kimseye pek yardımcı olmuyor.hevesim kursagimda kaldı. İyi geceler herkeze

Kullanıcı avatarı
Beyz666

Mesaj Khan » 28 May 2016, 23:45

Beyz666 yazdı:Kusura bakmayın ama burda kimse kimseye pek yardımcı olmuyor.hevesim kursagimda kaldı. İyi geceler herkeze

Başkanım koleksiyonculuk öyle ha diye başlanacak bir şey değildir kanımca, ilk önce iyi bir saat kullanıcısı olmak gerekir, daha sonra mekanizmaları çok iyi bilmek ve tanımak, ardından da horoloji ile ilgili bütün konuları, bununla birlikte saatçilik dünyasına damgasını vurmuş saat markaları ve mekanizmaları tanımak gerekir.

Buna göre koleksiyonunuzun size özel bir yapısı, bir duruşu olur.

Hiç bir koleksiyoncu bu işlere 1 günde başlamadı.

Saat konularının en önemli kavramlarından birisi de sabırla öğrenmeye aç bir şekilde çalışmaları sürdürmektir...

"Burada kimse kimseye yardımcı olmuyor" diye atar yaparak gelecek olan yardımı da fazlasıyla kaçırmış oluyorsun zaten.

Ki bu saydığım şeylerden dolayı koleksiyonculuk hakkında forumumuzdaki her üye yeterli bilgiye sahip değil (bende dahil)
Bu konulara hakim olan bir abi yıllarca uğraş verdiği işini size bir kaç kelime ile öğretemez, öğretmez, istese bile bir kaç cümle ile böyle forum altı anlatılacak bir şey değildir.

Kardeşiniz olarak öneriyorum, bu meşakkatli yolda yavaş yavaş güzel parçaları toplamaya çalışın, gün geçtikçe tecrübeniz artacak, neyin koleksiyon değeri olup olmadığını öğreneceksinizdir.

Ufakta olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu.

İyi forumlar.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Beyz666 » 29 May 2016, 00:00

Sayın nethiustr sabırlı ve ogrenmeye ve arastirmaya açık biriyimdir.fakat dikkat ettiyseniz sorduğum sorulara cevap alamıyorum. Üstelik sorduğum soru çok karışık yada cevabı zor bir soru değil kanımca ... hayatta hicbirsey kolay değil bununla bilincindeyim.ingilizcem olmadığı halde yabancı kaynaklardan birşeyleri ogrenmeye çalışıyorum. Ebay daki saat çeşitlerini inceliyorum. Facebook'tan mezarları takip ediyorum.ama gel gelelim saat forumunda sorduğun sorulara cevap alamayınca açıkçası insan bozuluyor.elindeki saatin ederini ogrenmek için açılan başlıklarda bile sayfalar dolusu ileti yazılıyor. Bakın benim başlığa kaç kişi bana yardımcı olmuş. ...

Kullanıcı avatarı
Beyz666

Mesaj Khan » 29 May 2016, 06:30

Beyz666 yazdı:Sayın nethiustr sabırlı ve ogrenmeye ve arastirmaya açık biriyimdir.fakat dikkat ettiyseniz sorduğum sorulara cevap alamıyorum. Üstelik sorduğum soru çok karışık yada cevabı zor bir soru değil kanımca ... hayatta hicbirsey kolay değil bununla bilincindeyim.ingilizcem olmadığı halde yabancı kaynaklardan birşeyleri ogrenmeye çalışıyorum. Ebay daki saat çeşitlerini inceliyorum. Facebook'tan mezarları takip ediyorum.ama gel gelelim saat forumunda sorduğun sorulara cevap alamayınca açıkçası insan bozuluyor.elindeki saatin ederini ogrenmek için açılan başlıklarda bile sayfalar dolusu ileti yazılıyor. Bakın benim başlığa kaç kişi bana yardımcı olmuş. ...

Her neyse, dediğim gibi açtığınız konuya öyle herkes cevap veremeyebilir, sorduğunuz soru ustalık gerektiren bir soru.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 79 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners