snowblue » 27 Oca 2017, 13:50
arkadaşlar kahve ile ilgili 1-2 kelam etmek istiyorum bu konuda öğrendiklerim ve deneyimlerime dayanarak söyleyebileceğim kahvenin lezzeti için kullandığınız makineden hazırlama yönteminden ziyade elinizdeki kahvenin taze olması önemli kavrulma tarihinden 1 ay sonra ürün tazeliğini kaybediyor taze kahve içinde istanbuldaysanız karaköydeki coffee sapiens ve eminönündeki coffetopia benim favori adreslerim gerçekten çok üst düzey kalitede çekirdekler bulunuyor, ellerindeki kahveler sürekli değiştiği için tavsiye veremiyorum sadece eğer bulursanız pahalı olmasına rağmen coffe sapiens tan ''jamaican blue mountain'' denemenizi tavsiye ederim çok dengeli ve üst düzey bir çekirdek söylemek istediğim 2. şeyde kahvede taze çekilmiş kullanmakta kavrulma tarihi kadar hatta daha önemli çekirdek olarak alıp evde çektiğiniz kahveyi direkt kullanarak farkı anlayabilirsiniz bu iş için elektronik mağazalarında satılan delonghi ürünler direkt para israfı ne yazık ki belli fiyatların altına iş gören elektrikli makine olmadığı için el değirmeni düşük bütçede tek opsiyon değirmen olarak hario skerton veya mini mill ideal bence sözen değirmenler kahveye metalik bir tat veriyor.