asymptote yazdı:Breville güzelmiş gerçekten, Homend de öyle..Yalnız her ikisi de bütçeyi aşıyor maalesef. Benim asıl sormak istediğim lezzetli kahve içmek için makine çok mu önemli yoksa iş büyük oranda kahvede mi bitiyor? Yani bu paraları bu makinelere vermeye değer mi?
Miriel yazdı:asymptote yazdı:Breville güzelmiş gerçekten, Homend de öyle..Yalnız her ikisi de bütçeyi aşıyor maalesef. Benim asıl sormak istediğim lezzetli kahve içmek için makine çok mu önemli yoksa iş büyük oranda kahvede mi bitiyor? Yani bu paraları bu makinelere vermeye değer mi?
Lezzetli bir kahve için öncelik taze kavrulmuş çekirdeğin demlemeden önce taze öğütülerek kullanılması.
Kaliteli bir değirmen ile öğütülmüş taze kahve ile yapılacak bir French Press(~50TL) veya V60(~50TL) lezzet konusunda bahsi geçen makinelerin önünde olacaktır.
İş yeri açısından(kullanım bireysel olacaksa) Aeropress veya American Press gibi metodlar daha kolay olabilir. Ancak burada kritik nokta değirmen, o da mekanik saat gibi bir konu..
Kısaca en önemli iki konu: değirmen ve taze kahve.

Dostum biraz seylan çayı, ve biraz da Bergamot lazım derim çykolik olarak nacizanemlm yazdı:Üçünü harmanlamayı düşünüyorum, bakalım nasıl bir tat çıkacak,
Eraslani afiyet olsun
Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 204 misafir
|
||||||||||||||