Quartz saatlere alışık olunca saate, daha doğrusu zamanı doğru gösterdiğine güveniniz tam oluyor. Telefona çok daha az saat için bakıyorsunuz.
Otomatik saatimi aldıktan birkaç hafta sonra, ertesi gün sabah doktor randevuma gitmek üzere yattım. Sabah uykulu bir şekilde gözümü açıp yeni otomatik saatime baktım ve "daha var, biraz daha yatayım" dedim. Bir süre sonra telefonun alarmı çalmaya başladı. Saatime baktım, durmuş

. Telefon olmasa geç kalmıştım. Açıkçası 80 saat güç rezervi var dediğim saatim beni yarı yolda bırakmıştı. O an açıkçası bir hayal kırıklığı yaşamadım değil. İki hafta sonra da aynı şeyi tekrar yaşayınca "demek yeterince hareketli değil hayatım" diyerek saatimi haftada bir kurmaya başladım

. Bu yüzden Solar, Kinetic, Eco Drive mekanizmaları da seviyorum.
Kimi müziği plaktan dinlemeyi sever, kimi de Tidal'den online dinler. Kiminin 100K lık sistemi vardır, devamlı evirir çevirir 10 tane CD sini dinler, o iyi ses tutkunudur. Kiminin eski bir Pioneer pikabı ve 1000 küsür plağı vardır, o da müzik tutkunudur.
Her hobide herkesin kendine ait geçerli sebepleri ve her hobinin kişiye özel seviyelerde değişik tutkuları oluyor. Bu belkide bir hobi sahibi olmanın en güzel tarafı

.