TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ücretsiz Saat Modluyorum - İnşa ediyorum!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ücretsiz Saat Modluyorum - İnşa ediyorum!

Mesaj comtec » 08 Eki 2025, 22:20

emeğinize sağlık hocam.kanalınıza abone oldum yeni videoyu merakla bekliyorum:)
Kullanıcı avatarı
comtec

Mesaj Curiosity » 09 Eki 2025, 08:07

comtec yazdı:emeğinize sağlık hocam.kanalınıza abone oldum yeni videoyu merakla bekliyorum:)
İlginize teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj Furiall52 » 01 Nis 2026, 19:32

Curiosity yazdı:Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Süreçle ilgili bazı detayları ve hangi sorumlulukları aldığımı paylaşmak isterim.

1- Zarar gören parça benim olur. Eğer Gönderdiğiniz parçalardan herhangi biri benimle alakalı zarar görmüşse bu parçanın yenisini ben tedarik ediyorum. Sadece zaman kaybı yaşanıyor. Bu konuda kendime güvenim tam ama bu yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. O yüzden daha en baştan bunu söylemek isterim.

2- Bütün teknik detayları bilmek zorunda değilsin. Custom Saatlere ilginiz var ama gerekli parçaların birbirine uyumu konusunda bilginiz yok mu? Bana fikrinizi anlatın, birlikte seçelim, son aşamada kontrol edelim, parçalar adresinize geldikten sonra bana yollayın.

3- Gelen parçalarda movement spacer mekanizmayı olması gerektiği gibi sabitlemiyorsa, kadran bacaklarının hizalanmıyorsa, merkez pivot noktasında kaçıklık varsa, saatin taç ve kapak contasında bir sorun varsa bunları onarım ya da elimdeki malzemelerden kullanarak halledebiliyorum. Bunun gibi ufak tefek sorunları aşabiliriz. Bu arada kusurlu gelen parçalarda Aliexpress gibi siteler kısmi ya da tam para iadesi gerçekleştirebiliyor, buna benzer bir kaç sorun yaşadım, ücret iadesini hızlı bir şekilde aldım. Burada önemli olan kendimizi doğru şekilde açıklayabiliyor olmamız. Bu tür hassas işler ve detaylı süreçler gerçekten zaman alıcı ve dikkat gerektiriyor, ama aynı zamanda başarıyla tamamlandığında oldukça tatmin edici. Eğer boş zamanlarınızda biraz daha heyecan arıyorsanız, şans oyunları da farklı bir eğlence seçeneği olabilir. Örneğin, https://melbeat.com.tr/mobil-uygulamalar/ gibi platformlarda, oyunlar arasındaki şansınızı test edebilir ve heyecan verici anlar yaşayabilirsiniz. Tabii ki, her şeyin zamanında ve yerinde olması gerektiğini unutmamak önemli.

4- Eğer gönderdiğiniz parçalarda uyum ya da en başından sorun varsa bununla ilgili sorumluluk gönderen kişiye ait olmalı. Eksikleri giderdikten sonra saati tamamlayıp yollarım. Eğer bir başka dostumuzun bizde kalan veya elimizde bulunan bir parça buraya uyacaksa bunu da kullanabiliriz. Çoğunlukla ben kolları çifter çifter alıyorum inceledikten sonra aklıma hangisi yatarsa onu kullanıyorum, bu şekilde düşünebilirsiniz.

5- Ürünün kalitesi sizin bütçenize bağlı. Örneğin bu tür bir saat 5000₺ ile başlıyor, premium parça satan platformları da düşünürsek yukarı doğru gidiyor.

6- Bir para alışverişinin olmasını özellikle istemiyorum. Bu konuda da en başından anlaşalım. Bir arkadaşınızın, dostunuzun sizin için bir şey yaptığını düşünün.

7- Gönderdiğiniz parçalar yeni olmalı, başka bir saatten sökülmüş bir mekanizma, veya herhangi bir parçayı kullanmayacağımı en başında ifade edeyim.

8- Üzerinde herhangi bir marka logosu bulunan bir parça kullanmıyorum. Özellikle Seiko’ya bu haksızlık sıkça yapılıyor. Seiko veya herhangi bir markanın logosu olan bir kadran, kasa gibi parçaları kesinlikle kullanmayacağımı ifade etmek isterim. Bunun etik olmadığını düşünüyorum. Resimde göreceğiniz üzere benim kendimin tasarlamış olduğum metal kesim bir logom var, bu da forumdaşlarıma özel olarak zorunlu değildir.

Üzerinde çalıştığım mekanizmalar

ST3600 ST3600K ST3620
Miyota 82XX (Türevleri)
Epson NH Serisi mekanizmalar
Epson VK-63 VK64 MecaQuartz mekanizmalar.
Çok hoşlanmamakla birlikte DG ve PT serisi çinli mekanizmalar.

Bu gönderiyi asla editlemeyeceğim ve herhangi bir hilafa düşersek buraya dönüp bakabiliriz. Yapım gereği en kötü ihtimali her zaman düşünürüm.

Honor, Mercy Daring, Allegiance
And the smell of the soil after the rain.

Çok sağ olun, gerçekten detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bu süreçle ilgili verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu.

Özellikle parça tedariki ve uyumsuzluk durumları hakkında yaptığınız açıklamalar, sürecin ne kadar profesyonel ve güvenli olduğunu gösteriyor. Zarar gören parçaların yerine yenisini tedarik etmek ve bunun sorumluluğunu almak gerçekten güven verici bir yaklaşım. Ayrıca, Aliexpress gibi platformlarda yaşadığınız deneyimler de süreç hakkında faydalı bir rehber oluyor. Ürünlerin kalite ve uyumunun önemli olduğunu bilmek, beklentiyi yönetmek açısından çok değerli.

Marka logosu kullanmamanız ve etik bir yaklaşım sergilemeniz, gerçekten takdir edilesi bir durum. Bu tür hassasiyetler, işinize olan güveni arttırıyor. Kendi tasarladığınız metal kesim logonuz da çok hoş, eminim forumdaşlar için de anlamlı olacaktır.

Mekanizmalarla ilgili paylaştığınız liste de oldukça faydalı oldu. Bu mekanizmalarla ilgili deneyimlerimi paylaşmak isterim, çünkü özellikle Miyota ve Epson gibi mekanizmaların ne kadar sağlam ve uygun fiyatlı olduğunu biliyorum. DG ve PT serisi Çinli mekanizmalar konusunda pek çok kişinin aynı düşüncelere sahip olduğunu duyuyorum, bu da gayet anlaşılabilir bir durum.
Kullanıcı avatarı
Furiall52

Önceki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners