TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Swatch Girasole SAP100 Hakkında bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Swatch Girasole SAP100 Hakkında bilgi

Mesaj Kojima » 20 Nis 2026, 17:59

Herkese iyi günler. küçük bir satıcıda yukarıda bahsi geçen otomatik vintage bir saat var sıfır olduğunu idda ediyor. Saatin fotograflarını çekemedim ama saatin yabancı bir sitede fotoglarının bulunduğu linki buldum. Linki aşşağıya bırakıyorum.
Bu saat hakkında bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi? Alınır mı?

https://swatchandbeyond.com/products/girasole-sap100
Kullanıcı avatarı
Kojima

Re: Swatch Girasole SAP100 Hakkında bilgi

Mesaj danGerfuLL » 20 Nis 2026, 18:21

1990lardan ve sıfır öyle mi? Saat sıfır olsa bile bakım yapılması lazım içindeki yağlar kurumuştur. Çok sağlıklı çalışacağını düşünmüyorum. Ha bu Swatchlara bakım nasıl yapılır o konuda da bir fikrim yok açıkçası.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj Kojima » 20 Nis 2026, 18:34

danGerfuLL yazdı:1990lardan ve sıfır öyle mi? Saat sıfır olsa bile bakım yapılması lazım içindeki yağlar kurumuştur. Çok sağlıklı çalışacağını düşünmüyorum. Ha bu Swatchlara bakım nasıl yapılır o konuda da bir fikrim yok açıkçası.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet hocam çok yaşlı bir saatçide Türkiyenin ücra köşesindeki bir ilçede kutusunda ve çelik kodronuyla beraber(kordonun içinde her bir baklasında swatch yazıyor.) çizik dahi yok. Fakat saati kurduğumda uzunca süre kurulmamış olduğunu anladım saati kurarken saat sanki dizel bir araba gibi titriyordu velakin çalıştı garip bir şekilde, daha önce hiç görmemiştim bu sebepten bilgi almak istedim. Saatçi amcamız ise 80 yaşın üstünde :?
Kullanıcı avatarı
Kojima

Mesaj watch35 » 20 Nis 2026, 18:39

Merhaba, çalışmasına sevindim[emoji3] Ama önemli olan stabil olarak yani ileri gidip, geri gelmeden çalışıyormu? Bunuda anlamak için denemek lazım. Bence risk almayın. Vintage saatlerde oldukça dikkatli olmak gerek.

23078PND5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
watch35

Mesaj Kojima » 20 Nis 2026, 20:18

Sn. danGerfuLL ve Sn. watch35 Benim gibi hobi amaçlı ve açıkcası çok bilgi sahibi olmayan birisi olarak değerli yorumlarınız ve görüşleriniz için teşekkür ederim. Risk almamak gerek belkide.
Kullanıcı avatarı
Kojima

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: cbmad, Energie ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners