Saatler konusunda çok bilgili değilim. 2008 yılında kendime ilk seiko premier saatimi aldığımda saat sevdam başladı. Uzaktan anladığım kadarı ile bakındım, beğendiklerimi aldım geçtim şimdiye kadar.
Bu yıla kadar hiç ikinci el alışverişi yapmamıştım. Saat sayısının 15 i aşalı çok olduğunu ve bazı saatlerle vedalaşmam gerektiğini farkedince uygun fiyatlı bir kaç saati malum siteye koydum ve uğurladım. 2 orient star, 2 gene krantz yeni üretim, land tortousenin kara ve gökyüzü modelleri, 62 mas spb451, 1 orient 75th, 1 presage kaldı. Nasip olursa yakında ilk defa ikinci el bir tane de alacağım.
Satış-alış fiyatları konusunda da tecrübem yok. Genelde benzer ilanlara bakıyorum, onlara nazaran çok rahat gideceği fiyatlara koyuyorum.
İlk sorum:
Fiyatını kestiremediğim bir saatim var. Orient Star 65th Anniversary Modern Skeleton Limited Edition Watch SDK05005T. 2000 adetlik serinin 0011 nolu saati. Bir süre (1,5 yıl kadar kullandım) günlük taktığım için kondisyonu durumda değil 8,8- 9/10 denilir muhtemelen. Bu saati satmayı düşünürsem fiyatı ne çizgide belirlemeliyim?
İkinci sorum:
Presage 525 i seviyorum. Daha sevdiğim bir şey gelene kadar günlük olarak iş yerinde onu kullanıyorum. İlerde belki king seikoda çok sevdiğim bir şey çıkarsa onunla değiştiririm. Şu anki ürünler bana beklediğim niteliklerden uzak geliyor. Belki bir oris e evrilecek.
İş dışı günlük 62 mas 147/143 gibi saat tutasım var uzun vadede. Limited orient stretto date i gündelik sade basit bir saat olduğu için tutmayı planlıyorum, orient starı tutabilirim de gönderebilirim de. Gene krantzlardan birini tutabilirim. Belki küçük kasa hamilton expedition / murph alırım uzun vadede. Allah nasip eder bir gün sje93 üm olursa geri kalan hepsinden vazgeçebilirim de
Spor faaliyetlerinde kullanmak için land tortouse - kara yı tutasım var.
Gönlümün yatkın olduklarını belirttim yukarıda ama bana öneriniz olursa dikkate alırım. Saat sever olarak hatalı hareket etmek de istemiyorum.
Bir iş yerinde, bir spor faaliyetlerinde, 1-2 günlük kullanım saati tutacağım. Belki 1-2 tanesini daha sizin öneriniz olur ise kullanmayıp tutarım.
Şimdiden düşüncelerini fikirlerini paylaşan forum tüm üyelerine içtenlikle teşekkür ederim.
Selamlar, saygılar