TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Başlangıç Saati Olarak İkinci Elde Hangi Saate Yönelmeli?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Başlangıç Saati Olarak İkinci Elde Hangi Saate Yönelmeli?

Mesaj Efem » 28 Haz 2026, 13:36

Arkadaşlar selamlar, mutlu Pazarlar herkese. Oncelikle yazimda hata olursa kusuruma bakmayin ilk mesajim burada. 16 Yasindayim ve evet bende saatlere tutuldum. Sifir olarak 3600e kadar Casio Mtp Vd01 serisini bulabiliyorum tip olarak hosuma gitsede ne yazikki govdenin iyon kaplama olusu daha cok koruyup kollamam gerektigi anlamina geliyor. Egerki koruyup kollamak senin icin sorun yaratiyorsa G Shock alip gec diyebilirsiniz fakat bunu mesajin ilerleyen bolumlerinde bahsedecegim. Zevk olarak Seiko 5 Spor serisi, Casio Duro serisi, Casio Edifice serisi, ikinci elde buldugum fakat orijinalliginden hic emin olamadigim bir tane de G Shock Ga B001G 2Adr var... Dedigim gibi ilk saatim olacak ve suan cahil konumundayim. Her turlu onerinize acigim sevgilerimle.
Kullanıcı avatarı
Efem

Re: Başlangıç Saati Olarak İkinci Elde Hangi Saate Yönelmeli

Mesaj Heesh » 28 Haz 2026, 20:43

Bence ilk saat olacak ise be bütçe yazdığın gibi ise sürekli kullanacağın sağlam bir saat al burada hepimizde pilli ucuz Casio ya da başka saatler illa var malsan zaten saatten zevk almak. Ama otomatik bir iyi marka dersen bazı sitelerde ve instagram da eski sekio 5 leri bakım ve tamir edip sıfır gibi kondisyona yakın satanlar var onlara bakabilirsin 3-4 k arası fiyatları var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj ofis » 28 Haz 2026, 21:22

Hoşgeldiniz. Buradaki bilgi birikim ve tecrübelerden yararlanabilirseniz; sabırlı davranıp bütçeyi arttırırken, edindiğiniz bilgilerle saat zevkiniz de oturmuş olur.
Böylece kısıtlı görünen bütçeyle nokta atışı seçimler yapabilirsiniz.
Yada yaşınız gereği aceleci davranır, saat alacak bütçe oluştuğunda o bütçeyle alınabilecek saatler arasından zoraki bir seçimle hevesinizi tatmin edip ama aslında edemeyip birsürü ucuz saati olan ve hiç birini sindiremeyen bir duruma düşersiniz.
İlk saatinizi 1-2 yıl sonra alın ama pişman olmayın derim.
Yinede yanlış yaparsanız satıp tekrar toparlanmak gibi bir alternatifinizde var elbet.
Kullanıcı avatarı
ofis

Mesaj danGerfuLL » 29 Haz 2026, 07:48

İlk saat ise Casio iyidir. Edifice olur, G-Shock olur hangisi hoşuna giderse. Önce saat kullanmayı öğrenmiş olursun. Otomatik saat darbelere maruz kalırsa(dikkatsiz kullanım) fazla masraf açar. Zaman tutması artar/azalır canın sıkılır. Yok direği yamulmuş, yok pandül karışmış, yok şöyle olmuş, yok böyle olmuş derken bir dünya masraf çıkarır. Öte yandan çizilme durumu var ki 7 yaşından beri saat kullanırım 35 sene geçmiş hala istemeden de olsa çiziliyor saatlerim. Masada otururken tokayı çiziyorum çoğunlukla. Aracın sileceğinin altını temizlerken Seiko 5'in bezelini sürttüm mesela. O an aklıma gelmedi saati çıkarmak. Kısacası bir Casio al keyfine bak. Sürtülmüş, çizilmiş vs umursama. Saat kullanmayı da öğrenmek gerekiyor özellikle de otomatik saatleri. Casio uygun fiyatlı olduğundan kafaya da takmazsın. İlerleyen dönemde de bütçene göre otomatik saatlere geçiş yaparsın.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj depechemode » 29 Haz 2026, 14:49

Efem yazdı:Arkadaşlar selamlar, mutlu Pazarlar herkese. Oncelikle yazimda hata olursa kusuruma bakmayin ilk mesajim burada. 16 Yasindayim ve evet bende saatlere tutuldum. Sifir olarak 3600e kadar Casio Mtp Vd01 serisini bulabiliyorum tip olarak hosuma gitsede ne yazikki govdenin iyon kaplama olusu daha cok koruyup kollamam gerektigi anlamina geliyor. Egerki koruyup kollamak senin icin sorun yaratiyorsa G Shock alip gec diyebilirsiniz fakat bunu mesajin ilerleyen bolumlerinde bahsedecegim. Zevk olarak Seiko 5 Spor serisi, Casio Duro serisi, Casio Edifice serisi, ikinci elde buldugum fakat orijinalliginden hic emin olamadigim bir tane de G Shock Ga B001G 2Adr var... Dedigim gibi ilk saatim olacak ve suan cahil konumundayim. Her turlu onerinize acigim sevgilerimle.

Otomatik bir Seiko 5 ile başla. Tabi bütçeni bilmiyoruz.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: murkov ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners