TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Formex Field Coho Salmon

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Formex Field Coho Salmon

Mesaj DenizKSK » 31 Ağu 2026, 10:27

Esenlikler dilerim. :champ:

2026 yılının 30 Ağustos günü, özel ve kıymetli bir gün olması hasebiyle nicedir aklımda olan bu saati koleksiyonuma katayım istedim ve gittim Bağdat Caddesine tetiği çektim geldim. Saat uzun zamandır ön sipariş modunda belirtiliyordu ABT'nin web sayfasında, ne zaman ki stoklara girdi ben de hemen kendilerini ziyaret ettim ve sonuç olarak bu somon renkli (bence yavruağzı ama neyse :) ) güzellikle kavuştuk.

İlgili saatimiz Formex Field 40 mm Coho Salmon 0660.1.6555.822

Resim

Saatimiz, belirttiğim gibi direkt ABT Saat'in mağazasından alındı.

Resim

Saatimiz çok net okunaklı, jilet gibi bir kadrana sahip. Tam orta göbekte ve en dış çerçevede sunburst işleme çalışılmıış ve kadranda çift katman atlamalı yapı kullanılmış. Rakamların olduğu alan daha derinde konumlandırılmış ve mat çalışılmış. Kollar ve indisler çok net ve iyi okunuyor. 6 pozisyonunda tarih penceremiz mevcut. Kadranda sade şekilde Formex Field 150M yazılarına ve Formex amblemine yer verilmiş.

Resim

Bu arada bu yazım, 2012 Steinhart yeşil Ocean 1, 2018 Seiko SSA363J, 2021 Tissot PRX, 2022 Hamilton Khaki Field H69529133, 2023 Citizen NH8390-03XE "C7" (Crystal 7), 2023 Tissot Heritage 1938 Small Second COSC ve 2024 Laco Augsburg Grün 42mm LTD EDT, Longines Master Collection Moonphase L2.409.4.87.6 ve Tudor Black Bay Monochrome 41mm açılışlarından sonra onuncu inceleme yazım olacak.

:arrow: Teknik detaylarımız da şu şekilde:

Mekanizma: 28800 vuruşlu, saniye durdurmalı ve elle kuruluma izin veren 26 taşlı Sellita SW200-1 Standard Grade
Güç tutma: Yaklaşık 41 saat
Ağırlık: Sadece saat kasası 54gr
WR değeri: 15 bar / 150m
Kasa çapı: 40 mm / Lug-to-lug: 46.6mm
Lug (boynuz) aralığı: 20 mm
Yükseklik: 10.6 mm
Cam: Safir Kristal - AR kaplama mevcut
Kadran: Somon-yavruağzı. Kollarda, indislerde ve rakamlar üzerinde pek güçlü olmayan ama keyifli ve çift renkli luminova mevcut.

İlk evvel kutudan başlamak istiyorum, bildiğimiz klasik saat kutusu işte. Ne eksik ne fazla. Tok bir yapısı olan suni deri bir kutu, en altta temizlik bezi ve garanti/kimlik kartı yer alıyor. Üzerinde de klasik karton kutu var, pek bir esprisi yok. Açıkçası temizlik bezi olması hoşuma gitti. Koca Tudor bile bir bezi çok görmüşken Formex'i bu konuda özellikle tebrik etmek gerekir. :champ:

Resim

Naylon cırt cırtlı kayışımız çok tel maşa, yalan yok. :D Patentli ince ayar mekanizması olan karbon tokalı deri kayış için 9000 liraya yakın bir fark çıkıyordu. Gerek yok böyle şeylere dedim ve klasik cırtlı modeli aldım. :lol:
Saatimizin 20mm lug aralığı var. Zibilyon tane nato kayış demektir bu da.
Saatimizin tepesi kilitli, ki olmak zorunda çünkü o bir saha saati. Second Hack özelliği mevcut. Tepede ise Formex amblemi işlemesi mevcut. İnce ama şık bir detay. Çok beğendim.

Resim

Şahsen ben kadranı çok sevdim çünkü çok karakteristik. Gayet net, okunaklı ve iyi çalışılmış. Somon renk ve sunburst efekt başarılı uygulanmış. AR kaplama tek kat olarak mevcut. Mekanizmayı göremeyelim diye arkada da titanyum kapak kullanılmış. :D

Resim

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.
Sıra kendi çekimim olan fotoğraflarda :arrow:

Resim

Resim

Resim

Resim
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Re: Formex Field Coho Salmon

Mesaj mturann » 31 Ağu 2026, 10:30

Hayırlı olsun çok şık bir saatmiş
Özellikle lume ve karakterler harika
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj tt59 » 31 Ağu 2026, 10:52

Hayırlı olsun güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Mesaj depechemode » 31 Ağu 2026, 11:20

İyi günlerde kullanın.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj ibolution » 31 Ağu 2026, 11:29

güle güle kullanın, şahane gözüküyor.
Kullanıcı avatarı
ibolution

Mesaj danGerfuLL » 31 Ağu 2026, 12:48

Hayırlı olsun. Güzel zamanlar göstersin.
Kadranın mavi, kolların yeşil fosforlu olması çok güzel olmuş.
Kadran da çok şık ve okunaklı. Güzel tercih bir saat olarak. [emoji1303]

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj drmalibu » 31 Ağu 2026, 13:00

Güzel günlerde kullanın hayırlı olsun çok güzel :champ:
Kullanıcı avatarı
drmalibu

Mesaj slhgzl » 31 Ağu 2026, 13:45

Hayırlı olsun guzel günlerde kullanın.Ben de deep blue olanını aldım simdi yeni kargo geldi inceledim çok guzel bir saat 6 kat setlestirilmis titanyum var kolunuzda var mi yok mu belli degil.Ben de ilk basta tereddüt ettim almak icin ama Turan beyle görüşünce şüphelerim kalktı.Musait bir zamanda fotoları paylasirim.
Civil High Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 49 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners