TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat kasa değişikliği

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat kasa değişikliği

Mesaj barkodd » 09 Eyl 2026, 23:47

Merhabalar
Bir saatçide gördüğüm bir saatin kadran rengini çok beğendim(lila), ama maalesef ne bezelini (bezel Rolexlerde de kullanılan tırtıklı-fluted denen yapıda), ne bileziğini hiç sevmedim, ayrıca takvim göstergesi üzerindeki büyüteçten de hiç ama hiç hoşlanmıyorum, saatin bir kötü tarafı da quartz oluşu, artık daha fazla quartz saat almak istemiyorum, yani anlayacağınız saatin kadranı (özellikle rengi) dışında bana hitap eden hiç bir tarafı yok :) Ama saatin kadran rengi gerçekten vaz geçebilmemi zor kılıyor.
Saatin kasa çapı 40 mm, mekanizması Miyota 2315, görsel veya daha fazla ayrıntı da verebilirim, merak ettiğim bir saat alıp bunun kasasını (zor ama mümkünse hatta mekanizmasını) değiştirme imkanı var mı, veya bunu yapan yerler var mı?
Kullanıcı avatarı
barkodd

Re: Saat kasa değişikliği

Mesaj görkemk » 25 Eyl 2026, 15:52

mekanizmasını değiştirme otomatiğe çevirme imkanınız yok , ancak kasayı değiştirebilrsiniz. aynı çapta ve aynı cam kristal çapında bir kasaya mekanizmayı kadranla beraber transfer edebilirsiniz uyacaktır büyük ihtimalle , uygun plastik spacerları temin edebilirseniz sorun olmaz
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj Heesh » 25 Eyl 2026, 16:51

Saati merak ettim görseli var mo belki benzer renk isteğinize göre saat önere biliriz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj barkodd » 29 Eyl 2026, 16:03

cevaplar için teşekkür ederim, saat görselini aşağıya ekliyorum, bende mor saat var (başka mor saatler de dönem dönem bakıyorum), özellikle lilanın saatlerde çok hoş durduğunu düşünüyorum, ama lila saat bulmak pek kolay değil (erkekler için de bazen çok hoş renkleri olan saatler tasarlanıyor elbette, ama kolay kolay bulmak müikün olmuyor, akım olarak öne çıkan tasarımlar/renkler oluyor, bundan bir müddet önce tsuyosa serisi gibi renkli saatleri bile bulmak kolay değildi, piyasada pek bulunmayan bir renk sorduğunuzda çok garip tepkiler alabiliyordunuz, ama şimdi her taraf renkli saat kaynıyor, yavaş yavaş çeşitlilik var, ama bu sefer de endüstriyel olarak kolay ulaşılabilir renkler/tonlar esir aldı her yeri, sarı hep tsuyosalarda olan sarı, mavi bebe mavisinden ziyade neredeyse hep tiffany blue vb., bileziklerde yine tsuyosa serisinin de etkisiyle jübile gırla vb.)

bu saat canlı görüldüğünde kadran rengi olarak daha güzel, ama onun dışında "hiç bir şeyi" bana göre değil, alta linkini de ekliyorum, mesela Lorus'un da bir kadın saati var, onun 40-42 mm olanı olsa alırım

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
barkodd

Mesaj Heesh » 29 Eyl 2026, 16:31

barkodd yazdı:cevaplar için teşekkür ederim, saat görselini aşağıya ekliyorum, bende mor saat var (başka mor saatler de dönem dönem bakıyorum), özellikle lilanın saatlerde çok hoş durduğunu düşünüyorum, ama lila saat bulmak pek kolay değil (erkekler için de bazen çok hoş renkleri olan saatler tasarlanıyor elbette, ama kolay kolay bulmak müikün olmuyor, akım olarak öne çıkan tasarımlar/renkler oluyor, bundan bir müddet önce tsuyosa serisi gibi renkli saatleri bile bulmak kolay değildi, piyasada pek bulunmayan bir renk sorduğunuzda çok garip tepkiler alabiliyordunuz, ama şimdi her taraf renkli saat kaynıyor, yavaş yavaş çeşitlilik var, ama bu sefer de endüstriyel olarak kolay ulaşılabilir renkler/tonlar esir aldı her yeri, sarı hep tsuyosalarda olan sarı, mavi bebe mavisinden ziyade neredeyse hep tiffany blue vb., bileziklerde yine tsuyosa serisinin de etkisiyle jübile gırla vb.)

bu saat canlı görüldüğünde kadran rengi olarak daha güzel, ama onun dışında "hiç bir şeyi" bana göre değil, alta linkini de ekliyorum, mesela Lorus'un da bir kadın saati var, onun 40-42 mm olanı olsa alırım

Resim

Resim
Renk bayağı bir spesifik ai dan bir alternatif sormak lazım bu renge tam yakın saat görmedim yakın zaman da ama sanırım İstanbul da kadranları boyayan biri vardı irtibata geçmek lazım bulup

Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj barkodd » 29 Eyl 2026, 16:52

evet, bu renk "sade" bir saat bulmak zor (aslında bu renge yakın saat bulmak da zor, ama piyasada hangi renk olursa olsun bir şekilde beğeneceğim bir renk bulunca kasa-bilezik-kadran içi detay- çap vb. gibi şeyler genelde hiç hoşlanmadığım şekilde oluyor)

bu arada, yeri değil ama buradan sorayım, bende bir Oris otomatik saat var, (onun dışında hep Japon otomatikler var, tabi bir de maalesef ama Çinli klon mekanizmalı saatler var) yaklaşık 10 yıldır 20-30 defa ancak takmışımdır (çok seviyorum, ama çok sık kullanamıyorum), sanırım bu kadar sürede bakım yaptırmam gerekirdi, otomatik saatlerinize ne kadarlık zaman aralıklarıyla bakım yaptırıyorsunuz (veya byaptırılmalı), bulunduğum yerde bu hizmeti almam mümkün değil, kargo ile bu işi yapn yer bilen var mı, kabaca ne kadar tutar vb. gibi konularda bilgisi olanlardan yardım rica edebilri miyim?
Kullanıcı avatarı
barkodd

Mesaj Curiosity » 29 Eyl 2026, 17:42

Merhaba kasa değiştirmeniz için dial rest (kadran yuvası) uyumluluğu gerekli. Quartz saatlerde bu neredeyse imkansız. Neredeyse diyorum çünkü tornalama gerekli, miyota 2115’in kurma kolu yüksekliği 1mm’dir. Buna yakın bir otomatik mekanzima bulsanız dahi bu defa kadran ayağı (dial feet) mekanizma çapı, kasa kalınlığı gibi teknik detaylar devreye girer. İyi forumlar.

Kullanıcı avatarı
Curiosity

Mesaj Heesh » 29 Eyl 2026, 17:46

barkodd yazdı:evet, bu renk "sade" bir saat bulmak zor (aslında bu renge yakın saat bulmak da zor, ama piyasada hangi renk olursa olsun bir şekilde beğeneceğim bir renk bulunca kasa-bilezik-kadran içi detay- çap vb. gibi şeyler genelde hiç hoşlanmadığım şekilde oluyor)

bu arada, yeri değil ama buradan sorayım, bende bir Oris otomatik saat var, (onun dışında hep Japon otomatikler var, tabi bir de maalesef ama Çinli klon mekanizmalı saatler var) yaklaşık 10 yıldır 20-30 defa ancak takmışımdır (çok seviyorum, ama çok sık kullanamıyorum), sanırım bu kadar sürede bakım yaptırmam gerekirdi, otomatik saatlerinize ne kadarlık zaman aralıklarıyla bakım yaptırıyorsunuz (veya byaptırılmalı), bulunduğum yerde bu hizmeti almam mümkün değil, kargo ile bu işi yapn yer bilen var mı, kabaca ne kadar tutar vb. gibi konularda bilgisi olanlardan yardım rica edebilri miyim?
Renk olarak seiko da sports be presage de 2 tane var incelerseniz yakın tonda çıkar ama sizin ki pastel lila
Bakım olarak ise süreç saate göre değişiyor genel kanı 5-10 yıl da bir bakım gibi ama süre biraz farklı daha bilgili
Forumdaşlar detay yazar ama bozulmadan saat bakıma genelde zor veriliyor yada bakım tamir istenen sapma gibi bir surum olmadan

Kullanıcı avatarı
Heesh

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 265 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners