TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

Mesaj mlm » 12 Ara 2015, 15:01

MertYe gördüğüm kadarıyla ders yoğunluğunun hayli fazla olduğu bir dönemde vakit ayırıp saat incelemesi yapman takdire şayan :super: Çok teşekkürler inceleme için, bileğimde Rolex, Panerai, Omega vs hariç bu tarz üst segment saat deneme şansım bugüne kadar olmadı ama markası modeli ne olursa olsun yeni bir saatin bir saatsevere iyi hissettirdiğini ve o duygunun aşağı yukarı nasıl birşey olduğunu hemen hepimiz biliyoruz.

Şekillendiren etkenleri göz ardı edemeyiz ama sonuçta bize 'budur' dedirten duygular ve kişisel beğeniler herşeyin üstünde :champ: :champ:
İşte geldik gidiyoruz, ne kadar keyif, o kadar güzel bir hayat..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mturann » 12 Ara 2015, 15:05

Güle güle kullanın
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj MertYe » 12 Ara 2015, 15:20

eyimen :champ: Saati koluma taktığımda çevremden birilerinin Hublot mu o gibi tepkiler vereceğini tahmin ediyordum ama bizim gibi saate merakı olmayan insanlara göre Hublot baya bir üst düzey olarak görülüyor. Normalde futbol ile hiç alakam yoktur ama geçen gün Beşiktaş maçı varken bir arkadaşımın yanında biraz izledim oyuncu değişikliği tabelasında Hublot reklamı vardı. Bir ara yapıyorlardı böyle reklam ama hala devam ettiklerini bilmiyordum.

Cct :champ:

mlm :champ: Ders yoğunluğu varda dün ben bu incelemeyi yazmasaydım veya kafamı baska bir işle uğraşmasaydım arada dersi bırakıp giderdim muhtemelen. Saatlerle ilgili bişeyler yapmak ruhumu dinlendiriyor desem biraz abartılı olacak sanki ama cidden ders aralarında TSF olsun, Chrono24 olsun, ebay olsun veya çeşitli baska siteler olsun saat bakıyorum. Marka, model, fiyat, mekanizma gibi şeyleri araştırmak hoşuma gidiyor.

mturann :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj kiwi21 » 12 Ara 2015, 15:22

mlm yazdı:İşte geldik gidiyoruz, ne kadar keyif, o kadar güzel bir hayat..

Olay tamamiyle bundan ibaret aslında. Saygılar Cengiz abi. :champ:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj mlm » 12 Ara 2015, 16:22

Saygı bizden efendim:))
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj afl » 12 Ara 2015, 17:53

Hellhound yazdı:Parfüm konusunda bana en sık sorulan soru kalıplarından biri "xxx parasını hak ediyor mu?" şeklinde. Bu soruyu her duyduğumda tatlı sert bir üslupla "alt tarafı kokulu sıvıya verdiğin 100TL'nin üzerindeki hiçbir bedel rasyonel değil" cevabını veriyorum.

...... Ancak nihai tercihte herşeyden önemli bir etken var ki, bu da forumda sürekli atlanan husus olan "kişisel beğeni" ve buna bağlı olarak kullanıcıya mutluluk verme hadisesi.

Hellhound :champ: :thumbup: bu iki tespit çok önemli. Saate verdiğiniz para genellikle maliyetinin katlarca üstündedir ve amacın zamanı öğrenmek olduğu düşünülürse fonksiyonel olarak da o parayı hiç haketmez. Aslında saat için hepimiz parayı aynı şeylere veriyoruz da sıralamamız farklı oluyor. Kimi markayı, kimi dizaynı, kimi mekanizmayı, kimi fonksiyonları kimi de bütçeyi birinci sıraya yazıp alt sıraları doldurur ona göre tercih yapar.
Horoloji dünyasında büyük favorilerimden olan Philippe Dufour a da saat seçimi neye göre yapılmalı diye sorulduğunda ilk önce tipini beğenmelisiniz diye cevap vermiş. Aynı fikirdeyim. Bir tek yazınızdaki "kişisel beğeni forumda sıkça atlanıyor " bölümüne katılmayabilirim. En azından benim tespitim tersi.

Mert çok güzel yazmışsın :champ: :thumbup: Hem inceleme için hem de bu güzel horoloji sohbetine kapı açtığın için teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Cct » 12 Ara 2015, 18:41

afl yazdı: bu güzel horoloji sohbetine kapı açtığın için teşekkürler :champ:

:champ: :champ:

İnsanlar birbirilerinin görüşlerinden fikirlerinden çok etkileniyorlar, yönleniyorlar. Sadece TSF için konuşmuyorum, her platformda bu böyle.

Buradan örnek verecek olursam; bir dönem öncesine alınan saatlerin ikinci el değeri hakimdi. Hep karşısında durduğum bu fikir hareketine sahip çıkan üyelerin çokluğu nedeniyle net tarih bile verebileceğim bir dönemdeki kutu açılışları neredeyse birbirinin aynısı. (hellhound bu duruma vurgu yapmış olabilir) Bahsettiğim dönemden bir öncesinde ise sert bir Seiko muhalefeti mevcuttu vs. vs.

Farklı modelleri objektif şekilde değerlendirmeye, tartışmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum bu yüzden bu başlık benim içinde çok değerli :champ: Kalıplardan çıkarak yapılan, sebep sonuç ilişkisi ile şekillenen her satır bu bilgi platformunda ölümsüzleşiyor :champ:

Unutulmamalı ki bu forumu sadece aktif yazanlar okumuyor. Bir çok yeni hevesli, bilgi almak isteyen kişi şu anda forumun derinliklerinde dolaşıyor :o

Şu modeli almalı mıyım? sorusuna alma satamazsın ya da o paraya Submariner alınır veya paranıza yazık demek bilgi paylaşımı değildir, olmamalıdır.

Mesela Mert'in yazısında benim daha önce bizzat farkettiğim ama marka ile hiç ilgilenmemişlerin bilemeyeceği bir detay var.

MertYe yazdı: Seramik kasa parlaklığından ötürü sanki biraz daha ben buradayım sinyalleri veriyor çevreye. Tabi her seramik parlak anlamında söylemiyorum fakat bu model üzerinde böyle en azından.

MertYe yazdı:Hublot'nun kullandığım 2 ayarı oldu birisi tam bileğime yapışıyor hatta hafif sıkıyor ama kesinlikle UN'deki gibi çıkarınca bi acı vermiyor bana ve ağrıtmıyor fakat yine bilekte iz bırakıyor. Bir tık gevşetirsem bilekte hafif oynuyor zaten kesinlikle sıkma gibi sıkıntıda yaratmıyor.

Olumlu olumsuz bilgi paylaşımı budur :thumbup:

(Amma dolmuşum..)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj SeRxx » 12 Ara 2015, 19:30

Mert hayırlı olsun, güle güle kullan :champ: Fotoğraflar ve inceleme için teşekkürler :champ:

Özellikle bir noktaya değineceğim: Forumumuzda belli bir bütçenin üzerine çıkınca kimsenin riskli seçimler yapacağına ihtimal vermiyorum; bu noktayı eleştirenlerin bile... ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 227 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners