TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kurmalı ve Kullanılabilecek Antika Saat Nereden Alınabilir?

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Kurmalı ve Kullanılabilecek Bir Kol Saati Nerden Alınabi

Mesaj mlm » 11 Eki 2013, 01:13

Steinhart'ın Unitas mekanizmalı Aviator modellerine de bakılabilir..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mucadeleci » 11 Eki 2013, 07:53

Acelen yoksa forumun satış bölümünü de takip et derim, ben içime sinen, çok güzel alışverişler yaptım :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Anesthesia » 11 Eki 2013, 09:25

vintage, kurmalı tabiri caiz ise "dede saati" aradığım bir tarihte sahibinden.c sitesinden yaptığım alışveriş hüsran ile sonuçlanmıştı, nacar diye sattığı saatin kadranındaki markanın fırça ile silinip yerine marka logosunun işlendiğini gördüğümde "bunun bile sahtesini yapıyorlar" diye hayıflanmıştım eşime. saatin mekanizması çalışır olmakla beraber içler acısı durumda idi, şu an pişmanlıklar çekmecemde gözümden uzak tutmaya çalışıyorum :D. o nedenle kurumsal olmayan satıcılardan kaçınmanızı öneririm.
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Re: Kurmalı ve Kullanılabilecek Antika Saat Nereden Alınabil

Mesaj ankerhemmung » 11 Eki 2013, 19:22

Ben de Asymptote'ye katılırım. İllaki internet üzerinden alacaksanız gittigidiyor daha iyidir. En azından insan yorumları okuyarak gerçekleştirdiği satış sayısına bakarak ve dükkanındaki ürünlere bakarak satıcı konusunda daha iyi bir seçim yapabilir. Ben gittigidiyor'da hiç alışveriş yapmadım ama ebay gibi güvenli alışveriş sistemi de var galiba. Ama küçük saatçi dükkanlarında da ikinci el mekanik saatler bulunmakta. Üstelik buralarda görüp alabilirsiniz, dükkandaki ustaların kendileri de saat ustası olup genellikle çok kibar insanlardır. Mesela ben istiklal caddesine paralel sokakta "Kosova Saat"te kasası gümüş bir kronograf kol saati gördüm ki, param olsa hemen alırım. Gümüş kasa kol saatlerinden çok az bulunuyor artık. Ayrıca İstanbul'daysanız sahafların orada çınaraltı'na bile bakabilirsiniz. Ben oradan 30'ar liradan bir DDY Cortebert bir de Hislon aldım. Vallahi hiç sorunsuz çalışıyorlar. Sizin bütçeniz 1000 TL civarındaysa güzel bir saati her yerde bulabilirsiniz. Kolay gelsin diyorum.
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj cortibert » 26 Eki 2013, 18:51

ankerhemmung yazdı:Ben de Asymptote'ye katılırım. İllaki internet üzerinden alacaksanız gittigidiyor daha iyidir. En azından insan yorumları okuyarak gerçekleştirdiği satış sayısına bakarak ve dükkanındaki ürünlere bakarak satıcı konusunda daha iyi bir seçim yapabilir. Ben gittigidiyor'da hiç alışveriş yapmadım ama ebay gibi güvenli alışveriş sistemi de var galiba. Ama küçük saatçi dükkanlarında da ikinci el mekanik saatler bulunmakta. Üstelik buralarda görüp alabilirsiniz, dükkandaki ustaların kendileri de saat ustası olup genellikle çok kibar insanlardır. Mesela ben istiklal caddesine paralel sokakta "Kosova Saat"te kasası gümüş bir kronograf kol saati gördüm ki, param olsa hemen alırım. Gümüş kasa kol saatlerinden çok az bulunuyor artık. Ayrıca İstanbul'daysanız sahafların orada çınaraltı'na bile bakabilirsiniz. Ben oradan 30'ar liradan bir DDY Cortebert bir de Hislon aldım. Vallahi hiç sorunsuz çalışıyorlar. Sizin bütçeniz 1000 TL civarındaysa güzel bir saati her yerde bulabilirsiniz. Kolay gelsin diyorum.

çok teşekkür ederim ankerhemmung. an itibariyle konyadayım. istanbula yolum düşünce mutlaka beyazıt ve taksime uğrayacağım inşallah.
Kullanıcı avatarı
cortibert

Mesaj asymptote » 26 Eki 2013, 19:09

Beyazıt'ta sizden aynı saatin GG'daki fiyatının en az iki katını isterler, haberiniz olsun..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj ankerhemmung » 27 Eki 2013, 01:05

Sayın Asymptote, Beyazıt'ta dürüst satıcılar da var bir iki kişi ve bunları pazarlık ederken anlayabilirsiniz ve pazarlık burada mümkün. Satıcı 300 desin siz 80'den kapı açın bir yerde bulışabilirsiniz. Ayrıca saati elinize alabilir, kapaklarını açabilir, makinasına bakabilirsiniz. GittiGidiyor'da da maalesef dürüstlük pek fazla değil. Satıcının biri Kienzle (Alman) marka ucuz tel maşa bir saate (ki ebay'de 5-6 euro'ya alabilirsiniz böyle bir cep saatini) "Saltanat" yazılı bir kadran yapıştırmış, "Osmanlı kadran eski cep saati" diye 150 lira fiyat koymuş. Adamın üstelik GittiGidiyorda dükkanı da var galiba. Dayanamadın "arkadaşım belki bilmiyor olabilirsin bu saat eski filan değil sadece kadranı değiştirilmiş aslında ucuz bir Alman saati, bilmeden yapıyorsan değiştir, bilerek yapıyorsan ayıptır ve günbahtır" diye mesaj gönderdim. Adam teşekkür etti ama saat yine 150 liraya "eski osmanlı cep saati" olarak "hemen al" da duruyor maalesef... Cortibert kardeş zaten iyi bir bütçe ayırmış. Mesela İstiklal caddesine paralel sokakta " Kosovo Saat"ten de uygun güzel bir vintage alabilir derim.
"İNSANA SIR OLANI GÖRDÜĞÜM DEMLER OLDU"
Kullanıcı avatarı
ankerhemmung

Mesaj gurdogan08 » 14 Mar 2014, 22:13

kardeş bende sıfır nacar var saniye şaşmıyor
Kullanıcı avatarı
gurdogan08

ÖncekiSonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners