TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Saatlerde Kadran Kısmında Basıklık

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Saatlerde Kadran Kısmında Basıklık

Mesaj asymptote » 11 Eki 2013, 16:20

mvurucu yazdı:Alaman fenninin son harikası abi:)

:lol:
Triton yazdı: Görüntü ETA 2824-2 yi andırıyor...

Tam isabet.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 11 Eki 2013, 21:12

asymptote yazdı:Öncelikle mvurucu foruma dün kayıt olmuş ve üçüncü ya da beşinci mesajında bir markayı hedef alarak ona laf giydirme amaçlı konu açmış bir arkadaşımız değil. Dolayısıyla yazdıklarına cevap verirken üslubumuz da buna uygun olmalı diye düşünüyorum. Forumda malum marka için oluşmuş aşırı bir hassasiyet var. Her zaman guard hazır.. Burada büyük olasılıkla geyiğe sarıyorsunuz ama o da artık pek eğlendirmiyor beyler, çok tekrarlandı çünkü.. ;)

Cengiz ağabeye katılıyorum. Forumda makara ve eğlence tabiki olmalı fakat bunu saygı çerçevesinde olmasına, forumun asıl amacının bilgi paylaşımı olduğuna ve internetteki ortalama bir siteye göre çok yüksek olan seviyesinin bozulmamasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.. :thumbup:

Triton, yılların getirdiği bir tecrübe ve harika bir bilgi seviyesi.. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj mrbars » 11 Eki 2013, 21:48

görsel olarak sorun yada farklılık üzerine tartışılan bir konuda; fotosuz, diğer forumlara sitelere linksiz, detaylı araştırma yapmadan, teknik detay vermeden yapılan her türlü yorumu, o bahsedilen forum seviyesine saygım sebebiyle geyiğe sararak eleştirdim. mvurucu yada herhangi bir forum üyesini refere ederek de cevaplamadım.

Miriel yazdı:
asymptote yazdı:Öncelikle mvurucu foruma dün kayıt olmuş ve üçüncü ya da beşinci mesajında bir markayı hedef alarak ona laf giydirme amaçlı konu açmış bir arkadaşımız değil. Dolayısıyla yazdıklarına cevap verirken üslubumuz da buna uygun olmalı diye düşünüyorum. Forumda malum marka için oluşmuş aşırı bir hassasiyet var. Her zaman guard hazır.. Burada büyük olasılıkla geyiğe sarıyorsunuz ama o da artık pek eğlendirmiyor beyler, çok tekrarlandı çünkü.. ;)

Cengiz ağabeye katılıyorum. Forumda makara ve eğlence tabiki olmalı fakat bunu saygı çerçevesinde olmasına, forumun asıl amacının bilgi paylaşımı olduğuna ve internetteki ortalama bir siteye göre çok yüksek olan seviyesinin bozulmamasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.. :thumbup:

miriel de gelmiş, tam olmuş; "diye düşünüyorum", "gerektiğini düşünüyorum"lar ile düşünen düşünene topicine dönmüş. asymptote'a saat mekanik ve belli konulardaki bilgi seviyesi sebebiyle pek lafım olmaz. ama miriel, senin tevellütün nedir ki, üslup konusunda uyarır ve düşünür oldun. bu işler düşünmekle olmuyor. hatta stephen hawking değilsen maalesef hiçbir şey düşünmekle olmuyor. ben de seni bu mevzuda uyarıyım da, hayatınının ilerleyen dönemlerinde boşuna üzülme. daha 2 gün evvel "Baybars iyi günlerde kullan.." diye yazan bir gençten saygı ve üslüp öğrenecek değilim.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj seruvenci » 21 Eki 2013, 12:01

Merhabalar,
Bende bahse konu küçük eğimleri bir kaç farklı saatte gördüm, hatırımda kalanlardan bir tanesi Favre Leuba idi mesela.
Öncelikle bunun bir üretim hatası değil, bilerek ve hatta önceden hesaplanarak yapılan bir şey olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü dikkat ederseniz eğer, benzer durum ince malzeme üstüne yapılan kalın boyalı kadranlarda mevcut. Şöyle ki bazı saat firmaları patenti sadece kendilerine ait olan özel materyalleri kullanıyorlar gerek mekanizmalarında gerekse kasada ve kadranda ve bu malzemeler ışık veya ısı altında NŞA'nda oldukça farklı karakterler sergilemekte. Örneğin kullanılan metal plaka ve üstündeki boyanın genleşme karakteri arasında çok fazla fark söz konusu ise olası arızaların önüne geçmek için yüzey alanı arttırılır. Saat kadranlarında bunu sağlamanın tek yolu kesilen kısımlara bilerek yapılan eğimlerdir. Eğer o eğimler olmasa idi örneğin, yüksek sıcaklıkta üstünde boya olarak kullanılan malzeme daha fazla genleşeceği için köşelerde çok az da olsa sarkmalar mevcut olacaktı. Ama sorun bundan sonra başlayacak ve ortam tekrar soğuduğunda bu sefer boyanın esneyen kısımlarında çatlaklar açığa çıkacaktı. İlk başlarda mikroskopik boyutta olan bu çatlaklar takdir edersiniz ki 10-15 yıl sonra rahatsız edici boyutlara ulaşacaktı.

Uzun sözün kısası, o eğimler kadranın yüzey alanını arttırıp genleşmeden kaynaklanan sorunların önüne geçmek içindir.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. İyi günler:)

Edit : Aklıma ilk gelen örnek kilolu olupda hızlıca kilo veren insanların vücutlarında oluşan çatlaklardır. Tabi bu durumda eğim vermeye kalkmıyoruz kesinlikle, bebek yağı kullanıyoruz :)
Kullanıcı avatarı
seruvenci

Önceki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners