bengisaat yazdı:Seikoların otomatik sisteminde ve saniye çarkının yatağında zamanla ve özellikle yağlamanın gecikmesi nedeniyle aşınma oluşuyor o nedenle bakımlarının zamanında yapılması gerekli.Bu aşınmalar zaman hassasiyetini de etkiler.
Sonuç olarak Seikolarda daha sık sapma görülmesinin asıl sebeplerinden biri budur , Balans sisteminde direk olarak sapmayı tetikleyen bariz bir fark yoktur.
Ancak kalite açısından bakarsak Eta çok daha stabil ve güvenilir bir makinadır.
Bu benim tecrübelerimle edindiğim kendi görüşümdür,farklı görüşler olabilir konuşabiliriz.
Hocam benim 2 yıl önce aldığım Seiko 5 SNZG15 üzerinde 7S36 makinesinin C versiyonu var, en son revize edilmiş bir makineye sahip. A ve B'ye göre daha az sapma olduğu söyleniyor. Buna rağmen tam randımanlı sapmasını hesaplanamayacak kadar verimsiz ileri ve geri gidiyor. Saatin 2001 Eylül üretimli olduğunu da buldum. Aldığım yıl 2012 Haziran idi. Sizce bakım gerektiren bir durum var mı, çünkü 2012 yılına kadar saat pek de çalışmamış, yani neredeyse yok denecek kadar. Burdaki sıkıntım aşınmadan ziyade yağlanma probleminden doğabilecek sorunlar. 2012 Haziran'ından bugüne kadar saati sürekli kullanmadım, birkaç ay taktım, genel olarak saat yine uyudu. Şurda yaklaşık 2 haftadır düzenli takıyorum. Sapma gerçekten hesaplanamıyor, bazen 1 dakika bazen 10 saniye sapıyor günde. Parçaların bakıma ihtiyacı var mıdır sizce?
Bakım yaptıracak olursam, su geçirme dayanıklılığından feragat edecek miyim yoksa bazı yerlerde gördüğüm gibi bu dayanıklılık testi yapacaklar mıdır? Aydın Saat bu konuda güvenilir bir distribütör müdür?
Teşekkür ederim.