TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824-2 ve 7S36 Arasında Bariz Fark Var Mı?

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824-2 ve 7S36 Arasında Bariz Fark Var Mı?

Mesaj Okanito » 09 Mar 2014, 14:49

bengisaat yazdı:Seikoların otomatik sisteminde ve saniye çarkının yatağında zamanla ve özellikle yağlamanın gecikmesi nedeniyle aşınma oluşuyor o nedenle bakımlarının zamanında yapılması gerekli.Bu aşınmalar zaman hassasiyetini de etkiler.

Sonuç olarak Seikolarda daha sık sapma görülmesinin asıl sebeplerinden biri budur , Balans sisteminde direk olarak sapmayı tetikleyen bariz bir fark yoktur.
Ancak kalite açısından bakarsak Eta çok daha stabil ve güvenilir bir makinadır.
Bu benim tecrübelerimle edindiğim kendi görüşümdür,farklı görüşler olabilir konuşabiliriz.

Hocam benim 2 yıl önce aldığım Seiko 5 SNZG15 üzerinde 7S36 makinesinin C versiyonu var, en son revize edilmiş bir makineye sahip. A ve B'ye göre daha az sapma olduğu söyleniyor. Buna rağmen tam randımanlı sapmasını hesaplanamayacak kadar verimsiz ileri ve geri gidiyor. Saatin 2001 Eylül üretimli olduğunu da buldum. Aldığım yıl 2012 Haziran idi. Sizce bakım gerektiren bir durum var mı, çünkü 2012 yılına kadar saat pek de çalışmamış, yani neredeyse yok denecek kadar. Burdaki sıkıntım aşınmadan ziyade yağlanma probleminden doğabilecek sorunlar. 2012 Haziran'ından bugüne kadar saati sürekli kullanmadım, birkaç ay taktım, genel olarak saat yine uyudu. Şurda yaklaşık 2 haftadır düzenli takıyorum. Sapma gerçekten hesaplanamıyor, bazen 1 dakika bazen 10 saniye sapıyor günde. Parçaların bakıma ihtiyacı var mıdır sizce?

Bakım yaptıracak olursam, su geçirme dayanıklılığından feragat edecek miyim yoksa bazı yerlerde gördüğüm gibi bu dayanıklılık testi yapacaklar mıdır? Aydın Saat bu konuda güvenilir bir distribütör müdür?

Teşekkür ederim.
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj bengisaat » 09 Mar 2014, 15:03

Aydın Saat Yetkili distrübitördür.
Bakımının zamanı gelmiş, çalışmamış olması yağların tortulaşmasınada sebep olabiliyor,
Sapma farklılığı kolunuzda iken farklı pozisyonlarda farklı sapmalar olduğunu gösteriyor ki balans yada maşada sorun da olabilir.

Örneğin kadran yukarı pozisyonda 10 saniye ileri gidiyorsa kurma kolu aşağı pozisyondayken 1 dk geri kalıyordur.
Acilen bakıma gönderin şansınız varsa bakım yapılarak düzelir.Aşınan yada bozuk parça olmadığı sürece saatiniz 10 saniyenin altına mutlaka düşürülebilir.
Seiko gibi saatlerde Günlük 10 saniyenin altındaki sapmalar normal kabul edilebilir...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj Okanito » 09 Mar 2014, 15:34

bengisaat yazdı:Aydın Saat Yetkili distrübitördür.
Bakımının zamanı gelmiş, çalışmamış olması yağların tortulaşmasınada sebep olabiliyor,
Sapma farklılığı kolunuzda iken farklı pozisyonlarda farklı sapmalar olduğunu gösteriyor ki balans yada maşada sorun da olabilir.

Örneğin kadran yukarı pozisyonda 10 saniye ileri gidiyorsa kurma kolu aşağı pozisyondayken 1 dk geri kalıyordur.
Acilen bakıma gönderin şansınız varsa bakım yapılarak düzelir.Aşınan yada bozuk parça olmadığı sürece saatiniz 10 saniyenin altına mutlaka düşürülebilir.
Seiko gibi saatlerde Günlük 10 saniyenin altındaki sapmalar normal kabul edilebilir...

Teşekkür ederim hocam, bu bakımdan sonra su geçirmezliliğinin bir anlamı kalmayacak sanırsam? :( Yanlış anlamadıysam saati Aydın Saate veriyorum değil mi? Saatin farklı tonlarda kaplamalarının birleştiği yerde küçük bir hasarı var, elimden düşürmüştüm. Polisaj yapılırsa bu iki farklı tonu ayrı ayrı yapabilirler mi sizce?

Resim
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj Modern60 » 09 Mar 2014, 22:38

Fikirlere saygım sonsuz. Bengisaat ciddi bir ustamız ve ETA daha stabil muvman üretiyor demektedir. Ama gerçekten tekrara etmem gerekir ki, ETA muvman kullanılmış hem de CHRONOMETER olan bir kaç saat kullanmıştım ETERNA, TISSOT, OMEGA, LONGINES, markalarının modelleriydiler. Bir sene dolmadan özellikle de 2892-A2 ler başta olmak züere 2824-2 ler de bu sertifika değerlerini yitirmekteler. Oysa ROLEX in CHRONOMETER sertifikalı kendi kalibrelerinde bu durum ancak 3-4 sene sonrasında ve ağır koşullarda kullanılmış saatlerinde olmakta. Bunun dışında 5 seneden önce sertifika değerleri bozulmamakta. Bunun bir çok sebebi var ama en baştaki sebeplerden birisi muvmandaki gizli darbe emici yüksükler ve yabii ki serbest balans ve pandül. Maliyet açısından çok da farklı değiller. SEIKO muvmanlarda da bazı parçalar hatta baskılarda aynı darbe yutucular bulunmakta hatta dikkatle bakıldığında saniye ve maşa çarkının direklerinde aşağıda ve yukarıda darbe yutucular görünmekte. Bu hem hassasiyetle zamanı tutmalarına katkı sağlıyor hem de darbeli koşullarda saate zarar gelmesini engelliyor. Bu tip muvmanları kullanan japon saatleri altı üstü 2000 -2500 tl civarında o da azami değer olarak. Hiç biri de CHRONOMETER değildir. Bir örnek daha; youtube e bakarsanız SEIKO ve PP in fabrikaları ve üretim kaydedilmiş. Bir izlensin derim. Bütün bu söylediklerimde ETA nın kötü olduğunu söylemiyorum ama Japon muvmanları özellikle de SEIKO nun çok iyi üretimler yapmakta olduğunu hatta İsviçre muvmanlarıyla yarış halinde olduklarını anlatmak istedim. Sinanist benim kullandığım M-FORCE BLUE BEAST in 63 gündeki avansını söylememi istemiş.. sadece 14 saniye...ve bu değer çok hızlı yürüdüğüm yada sert el hareketleri yaptığımda 18 saniyeye çıkıyor ama sonrasında tekrar kolumdan çıkarıp belli pozisyonları kullanarak bıraktığımda geri kalarak eşitliyor. O 14 saniyeyi de ilk hafta muvmanı ilk çalıştırdığımda yapmıştı... Bunu ORIENTWATCHUSA.COM da da iki defa raporlamıştım. Yani japon muvmanları da çok başarılılar ve İsviçre ile kıyasıya mücadele etmekteler. Hem de çok daha ucuz fiyatlarla.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 09 Mar 2014, 23:02

Muhtemelen diyamanyetizma sebebiyledir asymptote. Anti elektromanyetik yapılarda çelik kafesler kullanılabilr, diyamanyetik olan madenler de zıt yünlü etkilenirler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj bengisaat » 09 Mar 2014, 23:17

Bu konuda hemfikiriz üstadım size aynen katılıyorum, Seikonun ayar hassasiyeti konusunda ETA dan eksiği yok diyebiliriz.

Benim bahsettiğim konunun başlığına hitaben 7xxx serilerinin saniye çarklarının taşsız olmasından dolayıı yataklarının aşınması ve otomatik çatal yayın ve hatta otomatik çarkının aşınmasıdır.Bu yönden zayıf oldukları için yağsızlık durumunda aşınma riski Etaya oranla oldukça fazlalaşıyor.Ve bu sorunu 35 yıldır çözmediler ...Saniye çarkının metal yatağını iptal edip yerine taş takınca bu sorun çözülüyor.
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj asymptote » 09 Mar 2014, 23:23

bengisaat yazdı:Saniye çarkının metal yatağını iptal edip yerine taş takınca bu sorun çözülüyor.

Bu şekilde modifiye ettiğiniz mekanizmalar oluyor mu? Bunu müşteriye siz mi öneriyorsunuz? Ne kadarlık bir ek maliyet getiriyor? Maşa direğine de küçük şok emiciler yerleştirmek mümkün mü? Sorularım şimdilik bu kadar.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Triton » 09 Mar 2014, 23:52

Kişisel görüşüm ETA 2824-2 gibi yaygın ve belli klasmana yönelik ETA mekanizmaların, kaliteli sayılmakla birlikte Seiko mekanizmalara göre özellikle arıza bakımından üstün olmadığıdır.

Ancak Cengiz Bey gibi elinden birçok mekanizma geçmiş bir ustanın tecrübeleri önem kazanıyor. Benim izlenimlerim bu işin bakıma, kullanım şekline ve biraz da şansa bağlı olduğudur.

ETA ların net üstünlükleri var ancak aradaki fiyat farkını göz önüne alınca uzun dönem performansı bakımından Seiko nun daha tutarlı bir çizgi koruduğunu düşünüyorum... Tabii zaman tutma hassasiyeti bakımından değerlendirme yapmamak kaydı ile....

Doğal olarak iş yine Rolex e gelmiş. Aradaki fiyat farkını gözönüne alınca izin verin de o kadar da olsun... Uzun dönem performansı bakımından takvimsiz Rolex takvimliden daha dayanıklı bu konuda izlenimim var...

Ayrıca bir eleştirim de neden hep Rolex den yola çıkılıyor da bir GS ya da benzer kalitede bir marka değerlendirme için referans kabul edilmiyor.

Bunu benzer saatlerin Rolex kadar yaygın olmayışına bağlıyorum... Ama doğru da bulmuyorum....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners