TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega Cep Saatinin Üretim Yılını Öğrenmek?

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Re: Omega Cep Saatinin Üretim Yılını Öğrenmek?

Mesaj Colortıme » 06 Ara 2010, 20:35

biroltuncel yazdı:arkadaşlar.omega nın resmi sitesine mail attım kesin üretim tarihini öğrenebilmek için.benden 75 CHF istediler.

Merhaba biroltuncel,
sizde 74.90 olsun biz yabancı değiliz deseydiniz. :D
Efendim sayın bonda katılıyorum,geçen sene omeganın resmi sitesinde omega museum diye bir sekme vardı,
oradan tüm antika omega saatlerin üretim tarihleri sorgulıyabiliyorduk.1800 sonları 1940 lara kadar 19 LBN makinalar üretildi,
şimdi vereceğim bu endex'te kesin olmamakla birlikte omega cep saati makinalarının yaklaşık üretim tarihlerine bakabilirsiniz,
ama bu makineler 1980 yıllarından sonra omeganın kullandığı ETA makineleri kapsamaz.Makine seri numaralarından üretim tarihlerini
çok çok kesin olmamakla birlikte buradan bakabilirsiniz.Saygılar.

Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj biroltuncel » 07 Ara 2010, 19:49

bu tablolara göre o zaman tahmini olarak 1924-1929 tarihleri arasında üretilmiş olması gerekiyor.peki size bir sorum daha olacak.benim için bu saatin manevi değeri tartışılmaz.peki maddi olarak değeri ne olabilir acaba?satmak gibi bir niyetim yok sonuçta dedemden babama babamdan da bana kaldı.sadece bilgi amaçlı soruyorum.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
biroltuncel

Mesaj Colortıme » 08 Ara 2010, 02:25

biroltuncel yazdı:bu tablolara göre o zaman tahmini olarak 1924-1929 tarihleri arasında üretilmiş olması gerekiyor.peki size bir sorum daha olacak.benim için bu saatin manevi değeri tartışılmaz.peki maddi olarak değeri ne olabilir acaba?satmak gibi bir niyetim yok sonuçta dedemden babama babamdan da bana kaldı.sadece bilgi amaçlı soruyorum.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim

Efendim ben bu konuda bir expertiz yapmak istemiyorum,5 lira derim yok devenin pabucu dersiniz,5 bin derim sizi yanıltmış olurum,
bu alıcı ile satıcının arasında değerlendirilecek bir durum,saatin kondüsyonu ile ilgili bir durum,sizin saatinize değer biçmiyorum ama ben aynısının 10 numaraya yakın kondüsyonda olanlarını 1000-1500 lira arasında sattım,sizin saatiniz burada söz konusu değil,saatin değerini etkiliyen bir sürü özellikler var,ama bilgi açısından az bişey bahsedeyim,öncelikle bu saatlerde kadran çok temiz olması gerekiyor,çatlaksız kırıksız atıksız,bu saatin değerini belirliyen en önemli faktör,sonra kişiye özel yapılanları olabilir,şirketlere özel yapılanları olabilir,daha sonra tabiiki makinenin temizliği söz konusu,sonrada saatin kasasının temizliği sıralamada yer alıyor.İşte bu özellikler saatin gerçek bir expertiz sonrası değerini belirliyor.Ama yinede tartışılır gerçek değerleri alıcı ile satıcı arasındaki arz talep olayıdır,çok ihtiyacın olur illa ben bu saati koleksiyonuma katmak istiyorum dersiniz 10 bin liraya alırsınız,ihtiyacınız olmaz bana yaramaz dersiniz.Bilmem anlatabildimmi efendim.

Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj sedir » 08 Ara 2010, 06:36

29 kasım 13.30
biroltuncel yazdı:Değerli arkadaşlar...Fotoğraflarını en kısa zamanda eklemeye çalışacağım...

39 kasım 16.57
biroltuncel yazdı:teşekkür ederim.en kısa zamanda diğer kodları ve resimleri ekleyeceğim.

Bugün 8 aralık.
Hala şu güzel saati göremedik.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Önceki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners