biroltuncel yazdı:bu tablolara göre o zaman tahmini olarak 1924-1929 tarihleri arasında üretilmiş olması gerekiyor.peki size bir sorum daha olacak.benim için bu saatin manevi değeri tartışılmaz.peki maddi olarak değeri ne olabilir acaba?satmak gibi bir niyetim yok sonuçta dedemden babama babamdan da bana kaldı.sadece bilgi amaçlı soruyorum.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim
Efendim ben bu konuda bir expertiz yapmak istemiyorum,5 lira derim yok devenin pabucu dersiniz,5 bin derim sizi yanıltmış olurum,
bu alıcı ile satıcının arasında değerlendirilecek bir durum,saatin kondüsyonu ile ilgili bir durum,sizin saatinize değer biçmiyorum ama ben aynısının 10 numaraya yakın kondüsyonda olanlarını 1000-1500 lira arasında sattım,sizin saatiniz burada söz konusu değil,saatin değerini etkiliyen bir sürü özellikler var,ama bilgi açısından az bişey bahsedeyim,öncelikle bu saatlerde kadran çok temiz olması gerekiyor,çatlaksız kırıksız atıksız,bu saatin değerini belirliyen en önemli faktör,sonra kişiye özel yapılanları olabilir,şirketlere özel yapılanları olabilir,daha sonra tabiiki makinenin temizliği söz konusu,sonrada saatin kasasının temizliği sıralamada yer alıyor.İşte bu özellikler saatin gerçek bir expertiz sonrası değerini belirliyor.Ama yinede tartışılır gerçek değerleri alıcı ile satıcı arasındaki arz talep olayıdır,çok ihtiyacın olur illa ben bu saati koleksiyonuma katmak istiyorum dersiniz 10 bin liraya alırsınız,ihtiyacınız olmaz bana yaramaz dersiniz.Bilmem anlatabildimmi efendim.
Saygılarımla.